вредни храни

Въпреки малкия си размер, простатата може да създаде сериозни проблеми на мъжете. Всеки мъж е предразположен към проблеми с простатата. А чрез редовната консумация на определени вредни храни, които въздействат особено негативно на жлезата, проблемът може дори да се влоши.
Един от най-често срещаните проблеми с простатата е доброкачествена хиперплазия или уголемяване на жлезата. Първите и най-явни негативни последствия от този проблем са трудно, болезнено и често уриниране – един от най-сигурните признаци за вероятни проблеми с простатната жлеза.

Вредни храни, които могат да доведат до проблеми с простатата

Месо и месни продукти

Едни от най-вредните храни за мъжката полова система са червените и преработени меса. Световната здравна организация обяви през 2015 г., че преработените месни продукти като луканка, салам, наденица и всякакви колбаси са категоризирани като първа група карциногенни продукти. Това ги приобщава към вредните храни и продукти, които могат да причинят рак при хората вследствие на редовна консумация.
Пилешкото месо също не е подходящ избор за мъжете, които мислят за здравето на простатата. Независимо как е приготвено, пилешкото месо съдържа съединения, които влияят негативно на жлезата.
Редовното включване на такива продукти в режима на хранене води до хормонален дисбаланс и повишаване нивата на инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1), който причинява доброкачествено уголемяване на простатата и повишава нивата на простатно-специфичния антиген (PSA).

Млечни продукти

Редица клинични проучвания доказват наличието на взаимовръзка между консумацията на млечни продукти и проблеми с простатната жлеза. Хормоните в тези храни могат да повишат нивата на инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1), който, както споменахме, се свързва с хиперплазия на простатата.

Захар

Тази бяла субстанция се съдържа в толкова много храни, че е трудно да се избегне. Захарта обаче причинява необратими вреди на целия организъм, включително и на здравето на простатата. Прекомерната консумация на този рафиниран продукт повишава нивата на провъзпалителни цитокини – химикали, които причиняват възпаление и водят до простатит, сърдечни заболявания, диабет, артрит и други опасни хронични болести.

Соя

Соята и всички соеви продукти се отразяват негативно на мъжкия организъм по няколко начина: те основно са генетично модифицирани (ГМО) и освен това могат да стимулират производството на естрогени при мъжете, което води до хормонален дисбаланс и нарушения в съотношението между тестостерон и естрадиол.

Природен продукт, създаден специално за проблеми с простатата

Освен изключване на споменатите храни от ежедневното меню, всеки мъж може да съдейства за подобряване на функциите и намаляване размерите на простатата с помощта на природен продукт, създаден специално за тази цел. Простабор Форте / Prostabor® Forte е разумна алтернатива на синтетичните лекарствени средства за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата.

Простабор Форте е природно средство, което успешно и безпроблемно се справя с последиците от уголемена простата. Диагностицирането на доброкачествено увеличение на жлезата вече не бива да притеснява силния пол, след като е създадено алтернативно средство с добра ефективност и отлична поносимост.

borola