проблеми с простатата

Проблемите с простата се асоциират предимно с възрастните мъже. Това отчасти е оправдано предвид факта, че 50% от господата над 50 години страдат от доброкачествена хиперплазия на простатата. Често обаче се пренебрегва, че простатната жлеза е част от половата система на абсолютно всички представители на силния пол. Ето защо мъжете между 20 и 40 години също са изложени на риск от заболявания на простатата. Напоследък все повече се увеличава броят на страдащите от простата именно от тази възрастова група.

По-често срещани проблеми с простатата при млади мъже

Бактериален простатит

Клиничната практика показва, че възпалението на простатата в резултат на инфекция, причинена от бактериите Ешерихия коли и Ентерококи, се наблюдава предимно при мъже между 20 и 35 години. Засегнатите не бива да пренебрегват симптоми като повишена температура, чести и болезнени позиви за уриниране, дискомфорт при дефекация и болки в областта на таза и перинеума, тъй като те са сигурна индикация за остър простатит. При диагностициране на заболяването посредством ректално изследване, кръвен тест и анализ на проба от урина незабавно трябва да се вземат мерки за овладяването му. Важно е да се знае, че неглижирането на проблема може да намали възможността на младите мъже за създаване на потомство, а в по-късна възраст да допринесе за развитие на аденом и злокачествено заболяване на простатата.

Простатодения

Макар и рядко синдромът на хроничната болка в таза, познат още като простатодения, се среща и при младите мъже. Това заболяване е свързано със затруднено уриниране, дължащо се на нарушено кръвоснабдяване на простатната жлеза. Простатоденията трудно се диагностицира и често може да хронифицира. За овладяване на усложненията от ненавременното лечение, специалистите най-често предписват на засегнатите различни видове релаксанти на гладките мускули на простата.

Овладяване на проблемите с простатата при млади мъже

Мъжете, които в ранна възраст се сблъскват с проблеми с простата, вече могат да се доверят на надежден съюзник за тяхното овладяване. Природният продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte e създаден специално за здравето на простатата. Често го наричат природен катетър поради мощния му ефект при затруднено уриниране. Той съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс). Експериментални данни показват, че активната съставка потиска разрастването на простатната тъкан, като редуцира нейното възпаление и оток. Простабор Форте няма противопоказания за разлика от синтетичните лекарства, които често водят до нежелани реакции и повлияват качеството на сексуалния живот. Може да се употребява продължително време, тъй като има много добра поносимост.

borola