Сао Палмето

Здравословните ползи от това уникално по рода си растение са най-вече насочени към здравето на простатата. Но със сигурност не са ограничени само и единствено до това. Сао Палмето стимулира сексуалната активност, намалява импотентността, подобрява здравето на бъбреците, бори се срещу инфекции на уринарния тракт и дори подсилва имунната система.

На какво се дължат проблемите с простатата и каква е ролята на Сао Палмето?

Простатата е малка жлеза, която има важни функции за мъжката репродуктивна система. Тя произвежда гъст секрет, който е част от състава на семенната течност и обхваща горната част на уретрата. Това обяснява защо евентуални проблеми с простатата биха довели и до трудно уриниране, и до намалена сексуална функция.

Доброкачествена хиперплазия на простатата (уголемяване на жлезата) е едно от най-често срещаните усложнения, които се наблюдават най-вече при мъже в напреднала възраст (над 50 години). Това състояние не се дължи на някаква инфекция или на злокачествено заболяване, а се приема за естествен процес, който засяга голяма част от мъжете с напредване на възрастта. Когато обаче размерът на простатата се увеличи твърде много, тя започва да притиска уретрата – основна причина за уринарни проблеми при мъжете.

Какви са здравословните ползи от плодовете на Сао Палмето?

Латинското наименование на Сао Палмето е Serenoa repens (Сереноа Репенс). То е малко палмово дърво, което обикновено расте в югоизточните части на САЩ. Листата му са дълги и заострени като другите видове палми, но има и разклонения с дребни плодове, които от далечни времена били използвани от местното население в тези части на света с цел лечение на уринарни и репродуктивни проблеми, свързани с уголемена простатна жлеза. Неслучайно до днес екстракт от плодовете на растението се използва основно за облекчаване симптомите на уголемена простата.

Благоприятното му действие се дължи на спиране разпада на тестостерон до неговия вторичен продукт – дихидротестостерон (DHT – метаболит на тестостерона). Той се трансформира в дихидротестостерон под влиянието на ензима тип ІІ 5–алфа редуктаза. Сао Палмето помага на организма да задържи по-голяма част от тестостерона, което съдейства за забавяне или спиране растежа на жлезата.

Екстракт от Сао Палмето – природното решение при уголемена простата

За да се забележи положителния ефект от прилагането на екстракт от плодовете на Сао Палмето е необходимо той да се приема по-продължително време. Най-удобен за редовен прием е под формата на течни капсули.
Простабор Форте / Prostabor® Forte осигурява оптимални количества от ценния екстракт от плодовете на Сао Палмето с гарантирана чистота и ефективност на всяка капсула. Простабор Форте съдейства за забавяне на процеса на уголемяване на простатата, намалява възпалението и отока и улеснява уринирането.

borola