уголемена простата

Уголемена простата е един от проблемите, които особено много тревожат мъжете с напредване на възрастта. Това е така, защото простатната жлеза претърпява промени в размера си и това е естествен процес, с който се сблъскват голяма част от представителите на силния пол. Медицинското наименование на този проблем е доброкачествена хиперплазия на простатата.
Уголемяването на простатната жлеза причинява на мъжете редица неприятни последици. Сред тях най-голямо неудобство създават честото и болезнено уриниране, непрестанните позиви за нощно уриниране, слаба струя, както и постоянното усещане за неизпразнен пикочен мехур. Затова, за да избегне всички тези негативни прояви, всеки мъж е добре да предприеме навременни мерки за намаляване на вероятността от уголемяване на простатата.

5 лесни за следване подходи срещу уголемена простата

Цинк за здрава простата

Цинкът е есенциален минерал, който е от съществено значение за здравето на имунната система. Определени количества от него са локализирани в клетките на простатата, където цинкът извършва протективна роля и предпазва жлезата от възпаления. Допълнителният прием на цинк с храната съдейства за намаляване размера на простатата. Тиквените семки и орехите са едни от най-богатите на цинк храни, както и агнешкото месо, пълнозърнестите култури и говеждия черен дроб.

Аеробни упражнения и упражнения за издръжливост

Активният начин на живот подобрява менталното и физическо здравословно състояние и разбира се – здравето на простатата. Включването на дори малко движение ежедневно съдейства за ограничаване на уринарни проблеми, причинени от уголемена простата. За предпочитане е да се комбинират силови тренировки с аеробно натоварване като ходене, тичане, колоездене, тенис на корт, танци или плуване.

Авокадо

През последните години авокадото е все по-широко достъпен на българския пазар екзотичен плод, който се отличава с множество здравословни ползи. Една от тях е за здравето на простатната жлеза. Съдържащият се в него бета-ситостерол (фитостерол) съдейства за естествено намаляване размера на простатата. Това е субстанция, наподобяваща холестерола в човешкия организъм, която повишава нивата на лимфоцитите, бори се с инфекциите и ефективно намалява размера на жлезата.

Кверцетин

Този флавоноид се съдържа основно в ябълките, червеното грозде, боровинките и лука. Проучвания доказват, че това вещество облекчава значително симптомите на хроничен простатит. Кверцетин притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и овладява различни нарушения на простатната жлеза.

Сао Палмето

Това е най-популярното, най-препоръчваното и най-често прилагано натурално средство за намаляване размера на простатата по естествен начин. Екстрактът от плодовете на това палмово растение се прилагат успешно при уголемена простата и всякакви други проблеми с простатата.
Сао Палмето значително облекчава симптоми като често и трудно уриниране и слаба струя благодарение на свойствата си да редуцира размера на жлезата.
Заради многобройните си ползи за здравето на простатата, Сао Палмето е вложен в състава на едно от най-предпочитаните природни средства срещу уголемена простата – Простабор Форте / Prostabor® Forte. Продуктът е с проучен и доказан ефект за облекчаване на проблеми с простатата от всякакво естество.

borola