Уголемена простата е популярното наименование на често срещаната сред мъжете над 50 години „доброкачествена хиперплазия на простатата“. Както става ясно от името, състоянието се характеризира с нарастване на простатната жлеза. В резултат се стига до притискане на уретрата и смущения в нормалното уриниране. Ранните симптоми се овладяват с природни методи. Кои са те ще разберете в настоящата публикация.

Изпитани практики за намаляване размерите на уголемена простатата

1. Правете си гореща вана, колкото е възможно по-често. Топлата вода подобрява кръвообращението в областта на таза и спомага за намаляване на уголемената простата.

2. Повишете физическата си активност.

3. Стремете се да не прекарвате дълго време в седнало положение. Ако забележите, че неприятните симптоми на уголемената простата като честото нощно уриниране, позивите за незабавно уриниране, паренето и болката при уриниране и неефективното изпразване на пикочния мехур се задълбочават и стават все по-ясно изразени след продължително застояване, незабавно сменете позата и се раздвижите.

4. Избягвайте лекарствените средства срещу настинка, включително антихистамините (най-широко прилаганите противоалергични лекарства) и деконгестантите (препарати, които облекчават набъбването на носната лигавица при грип и простуда), тъй като те влошават симптомите на уголемената простата.

5. Намалете приема на алкохолни напитки. Етанолът може да повлияе негативно на дихидротестостерона (DHT), специфичен хормон, отговорен за уголемяването на простатата.

6. Приемайте половин чаена лъжичка ленено масло дневно. Има данни, че този натурален продукт способства за образуването на простагландини (локално действащи молекулни медиатори, участващи в развитието на възпалителните процеси), чиито дефицит е предразполагащ фактор за уголемяване на простатата.

7. Поддържайте здравословно ниво на холестерол (под 220 mg/dL) и сведете до минимум консумацията на храни с високо съдържание на мазнини, тъй като те водят до хормонален дисбаланс, който е основна причина за проблеми с простатата.

8. Изключете от менюто си хидрогенираните растителни мазнини като палмовото масло и маргарина, защото те влияят неблагоприятно на синтеза на простагландини.

9. Стремете се да отпускате максимално мускулите на тазовото дъно, докато уринирате, за да изпразните напълно пикочния мехур.

10. Не пийте течности непосредствено преди лягане, за да намалите позивите за нощно уриниране (ноктурия).

Най-мощното природно средство срещу уголемена простата

При първи симптоми на увеличена простата е добре да се доверите на надежден партньор, за да овладеете своевременно състоянието. Простабор Форте / Prostabor® Forte е точно това, от което се нуждаете. Неговата активна съставка – висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето, допринася за намаляване размера на простатната жлеза и за справяне с дискомфорта при уриниране.

borola