уголемена простата

Много мъже вероятно се питат възможно ли проблем като уголемена простата да предизвика еректилни смущения. Специалистите са на мнение, че в действителност съществува взаимовръзка между уголемена простата (доброкачествена хиперплазия на простатата) и сексуална дисфункция и тя е най-вече възрастово обусловена.
Възрастта, оказва се, създава предпоставка и за други здравословни проблеми, които могат да доведат до еректилна дисфункция. Такива са диабет, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

Уголемена простата и последствия за сексуалното здраве при мъжете

Редица проучвания доказват наличието на взаимовръзка между доброкачествена хиперплазия на простатата и сексуална дисфункция при мъжете. В едно от тях участват близо 5 хиляди мъже на възраст между 30 и 80 години. След обстоен анализ на резултатите се стига до извода, че голям процент от мъжете, които проявяват симптоми на проблеми с уринарния тракт вследствие на доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза, страдат и от еректилни проблеми. 38% от тях са на възраст между 30 и 39 години, 43% са тези между 40 и 49 години, 72% от мъжете с подобни проблеми са на възраст между 50 и 59, 79% – от 60 до 69 години и 75% – от 70 до 80 години.

На какво се дължи връзката между сексуалните смущения и уголемена простата?

За съжаление учените все още не могат да дадат конкретна и точна информация за това каква е основната причина за подобна взаимовръзка. Едно предположение насочва вниманието на специалистите към симпатиковия дял на вегетативната нервна система. Специализирано проучване установява хиперактивност в тази област при мъже с еректилна дисфункция вследствие на проблеми с простатата.

Намаляване размера на уголемената простата оказва благоприятен ефект върху сексуалната функция

Научно доказано е, че едно от най-ефикасните природни средства срещу уголемена простата е екстрактът от плодовете на палмовото дърво Сао Палмето (Сереноа репенс). Това уникално по рода си растение по естествен начин спира разпада на половия хормон тестостерон до неговия вторичен отпаден продукт дихидротестостерон (DHT) – процес, който се смята за една от основните причини за уголемяване на жлезата.

Активната съставка в природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte е именно екстракт от плодовете на Сао Палмето и затова продуктът се явява природен катетър. Простабор Форте по естествен начин съдейства за намаляване размера на простатата и ограничава възпалителните процеси в жлезата.

borola