проблеми с простатата

Някои мъже разглеждат проблемите с простата като неизбежно зло в своя живот. Приели са, че малко след 50-я юбилей малката жлеза с форма на кестен ще им напомня болезнено за себе си, като увеличи размера си или като се възпали. За щастие това са само догадки на песимистично настроени господа. Всички останали са наясно, че с предприемането на профилактични мерки могат да се предпазят от развитието на доброкачествена хиперплазия на простатата и простатит.

Изпитани начини за предотвратяване на най-честите заболявания на простатата

Профилактика срещу аденом на простатата

Успешните превантивни мерки срещу уголемена простата включват подробно запознаване с фамилната анамнеза на мъжете в рода, и по-специално на кръвните роднини (баща и дядовци). Ако се установи, че някой от тях е страдал от доброкачествена простатна хиперплазия, твърде вероятно е състоянието да се унаследи. От първостепенно значение за качествената профилактика е и избягването на богатите на мазнини храни. Вместо тях е добре на трапезата да присъстват плодове, зеленчуци и зърнени култури. Трябва да се наблегне на консумацията на печени домати, тъй като те съдържат ликопен, мощен антиоксидант, за който има данни, че предпазва от доброкачествена хиперплазия на простатата. Използването на подправки трябва да се ограничи. Не бива да се злоупотребява с алкохола и тютюневите изделия. Необходими е да се приема достатъчно количество вода през деня, но не и непосредствено преди лягане. Противопоказно е да се задържат позивите за уриниране. Препоръчително е след навършване на 40 години профилактичните прегледи при уролог да се правят редовно.

Превенция срещу простатит

Методите за превенция срещу възпалението на простатната жлеза основно са свързани със спазването на безупречна интимна хигиена. Старателното измиване на ръцете преди и след посещение на тоалетната е от първостепенно значение за ограничаване на риска от развитие на простатит. При уриниране не бива да се допуска половият член да влиза в контакт с тоалетната чиния, тъй като тя е източник на много бактерии.

Два пъти по-мощна защита срещу проблеми с простатата

Неизменна част от профилактика на простатата е и използването на качествени природни средства. При съмнение за уголемяване или възпаление на жлезата е удачно да се приема естественият продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Високопречистеният екстракт от Сао Палмето в състава му намалява възпалението, отока и размера на простатата. Ефективността му е съизмерима с тази на синтетичните лекарства. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola