трудно уриниране

Трудно уриниране е проблем, който започва да тормози мъжете най-вече след навършване на 50-годишна възраст. В основата на това страдание обикновено стои простатната жлеза, която с напредване на възрастта увеличава размерите си и притиска пикочния канал. Така, освен трудно уриниране, мъжете могат да започнат да изпитват и други неудобства като усещане за неефективно изпразване на пикочния мехур вследствие на слаба и прекъсната струя, както и чести позиви за уриниране, особено през нощта. Понякога проблемът е съпроводен от парене и болки при уриниране. Тези симптоми са обединени под общото медицинско наименование доброкачествена хиперплазия на простатата.

Дискомфортът и неудобството, които създават тези уринарни проблеми, са сигнал на тялото, че е необходимо да се предприемат навременни мерки, за да се избегнат по-сериозни усложнения. Неглижирането на проблема може да доведе до възпаление на пикочния мехур, инфекции на уринарния тракт, камъни в бъбреците и други неприятни състояния.

Кое е най-ефективното решение при трудно уриниране и проблеми с простатата?

Няма нужда мъжете да се притесняват да потърсят помощ при наличието на проблеми с простатата вследствие на уголемяване на жлезата. Това е един напълно естествен процес, свързан с напредването на възрастта. И въпреки че не съществува окончателно решение на проблема, определени мерки и средства могат да доведат до облекчаване на състоянието.

Много от специалистите са на мнение, че прилагането на определени промени в начина на живот могат да доведат до значително подобряване на състоянието. Това включва както промени в хранителния режим, така и сваляне на излишното тегло, ако има такова.

Редовно сред съветите за мъже с проблеми с уринирането попадат и насоките за избягване приема на течности вечер преди лягане, както ограничаване приема на кофеинови напитки и алкохол.

В допълнение към тези препоръки е силно препоръчително да се пристъпи и към прием на подходящ природен продукт. С Простабор Форте / Prostabor® Forte се постига сигурен и траен ефект заради високата ефективност на активната съставка. Екстрактът от плодовете на палмовото растение Сао Палмето овладява успешно всички негативни проявления на уголемена простата и то по максимално щадящ здравето начин заради напълно природния произход на продукта.

Честото и трудно уриниране бързо отшумяват при редовния прием на Простабор Форте, защото Сао Палмето действа чрез потискане на ензима 5-алфа редуктаза, отговорен за прекомерния растеж на жлезата.

borola