простата

Здравата простата е сред ключовите фактори за благоденствие на мъжете през втората половина от техния живот. Не пропускайте да разберете какви грижи е необходимо да се полагат за малката жлеза с формата на орех, за да се избегнат големите проблеми, които тя може да създаде.

Изпитани мерки за здрава простата при мъже над 50 години

Природосъобразен хранителен режим

До болка познатата максима, че храната е здраве за пореден път доказва своята правота. За да е в топ форма простатата, представителите на силни пол, които са преминали “на попрището жизнено средата”, непременно трябва да спазват добре балансирана диета. Добре е да съставят ежедневно меню, което да доставя на организма им всички необходими хранителни вещества в точните количества. Препоръчително е специално място в него да е отредено на плодовете и зеленчуците. Те не бива да отсъстват от трапезата нито ден. За сметка на това консумацията на червеното месо (говеждо, свинско и агнешко) е наложително да се ограничи. Неговата липса няма да се усети, тъй като то успешно може да се замени с бяло месо (пилешко, но без кожа) и риба, които са първокласни източници на протеин. Мъжете могат да си набавят още белтъчини посредством яйцата и бобовите култури. За добрата функцията на простатата допринася още консумацията на интегрални (пълнозърнести) въглехидратни продукти и намаленият прием на сол.

По-малки порции

Не само видът на храната, но и начинът, по който тя се консумира, е определящ за здравето на простатата. Ето защо експертите съветват по-улегналите господа да заложат на по-малките порции. Това обаче далеч не означава, че ще гладуват, тъй като за компенсация ще хапват по-често. Оптималният вариант е да засищат глада си 5 пъти дневно – по време на закуска, късна закуска, обяд, късен обяд и вечеря.

Физическа активност

Спортът е от съществено значение за поддържане на здравето на простата. Редица изследвания потвърждават, че увеличаването на двигателната активност намалява вероятността от проблеми с простата с 20%. Учените, които ги провеждат, са единодушни, че изборът на спортни активности е без значение. Онова, което е определящо, е те да се практикуват редовно.

Помощ от природата за здрава простата при представителите на силния пол с повече житейски опит

В случай че предложените мерки не дадат очаквания резултат и простатата напомни болезнено за себе си, мъжете над 50 години могат да се избавят от дискомфорта с помощта на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Този 100% натурален продукт е разумна природна алтернатива при доброкачествена простатна хиперплазия и простатит. Поради безотказното му действие при затруднено уриниране си е заслужил прозвището “природен катетър”. Силата му се дължи на оптималното количество екстракт от плодовете на Сао палмето (Сереноа репенс). Всяка капсула от Простабор Форте доставя 160 mg от активното вещество. Благодарение на иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) съставката се усвоява по-бързо и по-ефективно в мъжкия организъм, и има два пъти по-мощен ефект. Научно доказано е, че при 50% от засегнатите редовният и продължителен прием на Простабор Форте води до подчертано и трайно подобрение. Дълговременната употреба на продукта не крие риск от нежелани ефекти и не повлиява качеството на сексуалния живот.

borola