изпускане на урина

Макар неволното изпускане на урина (уринарна инконтиненция) традиционно да попада в графата „женски проблеми“, част от мъжете също се сблъскват с него в определен етап от своя живот. Обикновено това се случва, когато простатата болезнено започва да им напомня за себе си. За щастие от смущаващото оплакване вече може да ги избави ново лечение, което успешно се прилага в болница „Санта Кристина“ в Мадрид. Разберете повече за него в настоящата статия.

Как мъжете да преодолеят неволното изпускане на урина вследствие на уголемена простата?

„От неволно изпускане на урина страдат 10-15% от мъжете в Испания. При болшинството от потърпевшите оплакването е пряко следствие на уголемената простата. При по-малка част то е породено от усложнения след радикална простатектомия и злокачествено образувание на простатата. Независимо от разнообразните причини за появата му то винаги причинява изключително неудобство на засегнатите и ги поставя в конфузни ситуации. В опит да избавим пациентите от дискомфорта и да възвърнем загубеното им самочувствие ние въведохме в нашата болница нов метод за лечение“, горди са от постижението си специалистите по урология на болница „Санта Кристина“. Те разкриват, че за целите на терапията се използва специален електрод, с помощта на който се прави запис на мускулната активност на тазовите мускули, отговорни за контрола на уринирането. Представянето на данните в графична и звукова форма позволява на екипа, включващ физиотерапевт и рехабилитатор, да прецени дали мускулите функционират нормално, или се пренапрягат. По време на терапията се прилагат две упражнения. Първото е тонизиращо и се състои в свиване на тазовите мускули за около 3 секунди и отпускането им за 6 секунди. Второто е укрепващо и се състои от 5 бързи свивания на мускулите на тазовото дъно, последвани от 10-секундно отпускане. По думите на специалистите провеждането на 6 терапевтични сесии, всяка от които с продължителност 30 минути, е напълно достатъчно, за да се преодолее уринарната инконтиненция. Опитът им показва, че при 91% от мъжете, които страдат от неволево изпускане на урина, има положителен ефект от лечението.

Надеждно природно средство за ефективно справяне с изпускането на урина вследствие на уголемена простата

Видни български специалисти изтъкват, че методите за преодоляване на изпускането на урина, прилагани при мъжете с уголемена простата у нас, по нищо не отстъпват на използваните от испанските им колеги. Красноречив пример за това е приемът на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Този 100% натурален природен продукт се прицелва директно в сърцевината на проблема – уголемената простата. Благодарение на висококачествения стандартизиран екстракт от плодовете на Сао палмето, Простабор Форте потиска разрастването на простатната тъкан. Възпалението и отока отшумяват и смущаващите проблеми с уринирането остават в миналото. Резултатите от проведени клинични изследвания показват, че при 50% от засегнатите се наблюдава подчертано и трайно подобрение. Простабор Форте е практически безвреден, има удобен прием и се дозира индивидуално в зависимост от тежестта на симптомите. Не повлиява качеството на сексуалната функция и е подходящ за продължителна употреба.

borola