проблеми с простатата

Есента вече чука на вратата и е готова да предложи от своите дарове вкусно средство срещу проблеми с простатата. Става въпрос за нара, чиято редовна консумация не само предотвратява уголемяването, но и спира нарастването на малката простатна жлеза, която причинява много главоболия на мъжете във втората половина от живота им. Разберете повече за лечебно-профилактичния ефект на този екзотичен плод в настоящата статия.

На какво се дължи способността на нара да стопира проблемите с простатата?

Благотворният ефект на нара върху мъжкия организъм, и в частност върху простатата, е научно доказан. Резултатите от редица изследвания сочат, че червено-лилавият сок от това чудо на зрънца, наречен гренадин, има силно изразени противовъзпалителни свойства. Ето защо се използва като природно средство за овладяване на симптомите на един от най-често срещаните проблеми с простатата – доброкачествена простатна хиперплазия. Ползите от прима на божествената течност обаче не спират дотук. Поради своя антипролиферативен (предотвратява пролиферацията на раковите клетки) и апоптичен (индуцира клетъчната смърт) ефект сокът от нар намалява риска от развитие на злокачествено образувание на простатата. Антиоксидантните качества на нара, пък го превръщат в неизменна част от арсенала на мъжете, които се борят с еректилна дисфункция със съдов произход вследствие на проблеми с простатата. Благоприятното му влияние се дължи на факта, че елиминира свободните радикали, които се натрупват в пещеристите (кавернозни) тела на пениса на страдащите от това сексуално разстройство.

Специалистите все още нямат еднозначен отговор на въпроса какво стои в основата на безотказното действие на нара срещу проблемите с простатата. Към момента натежава мнението, че невероятните му ползи за здравето на простатната жлеза се дължат на вещества, познати като елагенитани. Те се метаболизират в организма и се абсорбират под формата на елагична киселина и уролитини, които възпрепятстват възпалението на простатата и развитието на раковите клетки.

Как да се усили протективният ефект на нара срещу проблеми с простатата?

Видни специалисти уролози у нас препоръчват на своите пациенти да съчетаят консумацията на нар с приема на Простабор Форте / Prostabor® Forte, за да противодействат оптимално на проблемите с простатата. Този изцяло природен продукт е мощно оръжие срещу най-често срещаните заболявания на простатата като доброкачествена хиперплазия и простатит. Силата да предотврати тяхната поява и да ги овладее се дължи на висококачествения стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс). Активното вещество действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и довеждат до увеличаване на простатата. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага съставката гарантира нейното по-бързо и цялостно усвояване от организма, а оттам и по-мощен ефект.

Редица клинични проучвания доказват, че ефективността на Простабор Форте е сравнима с тази на синтетичните лекарства. За разлика от тях обаче продуктът не причинява познатите странични ефекти. Може да се използва продължително време, тъй като има отлична поносимост.

borola