проблеми с простатата

Правилно подбраният хранителен режим е ключ към преодоляване на проблеми простатата. Ето защо в настоящата статия ще се фокусираме върху онези храни, които задължително трябва да са част от ежедневното меню на потърпевшите мъже. Не пропускайте да разберете кои са те и на какво се дължат чудодейните им свойства, и в случай на нужда, им отделете заслужено място на трапезата!

Най-ефективните храни при проблеми с простатата

Сьомга

Освен че е изключително вкусна, сьомгата е и много полезна. В здравословните й ползи могат да се убедят още сега представителите на силния пол, които имат проблеми с простатата. Благодарение на високото количество омега-3 мастни киселини, които съдържа тази риба, тя допринася за намаляване на възпалението и подпомага оздравителния процес. В случай че не могат да открият сьомга, мъжете винаги могат да заложат на сардина (сардела) или пъстърва, които също са богат източник на незаменимите мастни киселини.

Домати

Топлолюбивият зеленчук непременно трябва да присъства в менюто на мъжете, страдащи от проблеми с простатата. Причината е, че изобилства от ликопен – мощен антиоксидант, който благоприятства здравето на простатната жлеза. Доказано е, че мазнините подобрява усвояването на това вещество. Затова съветът на специалистите е доматите да се консумират, овкусени със зехтин или олио и то само след като са преминали термична обработка.

Броколи

Благодарение на голямото количество сулфорафан, фитохимикал, който безпроблемно се справя с последиците от уголемена простата, наподобяващият малко дръвче зеленчук е сред най-мощните оръжия на потърпевшите мъже. Именно поради това те час по-скоро трябва да го включат в арсенала си. Останалите кръстоцветни зеленчуци като зеле, карфиол и брюкселско зеле също съдържат това вещество и могат да се използват като алтернатива на броколите.

Орехи

Редовният прием на орехови ядки, доставя на мъжете с проблеми с простатата, голямо количество цинк. Този важен микроелемент възпрепятства трансформирането на тестостерон в дехидротестостерон – процес, за който се смята, че стои в основата на доброкачествена хиперплазия на простатата.

Още едно средство от природната аптека срещу проблеми с простатата

Специалистите по урология са категорични, че Простабор Форте / Prostabor® Forte е прекрасно допълнение към хранителния режим на мъжете, които се борят с проблеми с простатата. Разработен на базата на Сао Палмето (Сереноа репенс), този дар от природата е незаменим за преодоляване на двете най-чести заболявания на простатната жлеза – доброкачествена простатна хиперплазия и простатит. Активната съставка на Простабор Форте редуцира възпалението и отока на простатата, като потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) при мъжете. Уникалната й способност да облекчава преминаването на урината през пикочния канал и да улеснява уринирането спечелва на Простабор Форте прозвището „природен катетър“. Иновативната мастноразтворима форма – Solucaps, в която се намира активното вещество, осигурява по-бързото му и цялостно усвояване, а оттам и по-мощния ефект. Простабор Форте има изключително удобен прием и се дозира в зависимост от тежестта на симптомите. Ефективността му е сравнима с тази на широко използваните синтетични лекарства. За разлика от тях обаче Простабор Форте няма противопоказания и не повлиява качеството на сексуалния живот. Може да се използва дълго време без риск за здравето поради изцяло природния си произход.

borola