уголемена простата

Уголемена простата е състояние, познато в медицинските среди като доброкачествена хиперплазия на простатата. Развива се в резултат на увеличаване броя на клетките на простатната жлеза. Това причинява подуване на жлезата, вследствие на което се притиска пикочния канал и това води до типичните негативни прояви на уголемена простата – често, затруднено и болезнено уриниране, слаба струя и неефективно изпразване на мехура.

Каква е основната причина, която води до уголемена простата?

Обикновено се смята, че увеличаването на жлезата е естествен процес от навлизането на мъжа в периода на андропауза. Този период се свързва с изменения в нивата на мъжките полови хормони и точно това се смята за един от основните фактори, които водят до уголемяване на жлезата. Най-характерно за този период е понижаване на синтеза на мъжкия полов хормон тестостерон. Наблюдават се и изменения в нивата на хормона естроген, които също оказват влияние на размера на простатата.

От най-голямо значение обаче е преобразуването на тестостерона в дихидротестостерон (DHT), който се образува под въздействието на ензима 5-алфа редуктаза. Именно в тази си форма тестостеронът стимулира анормалния растеж на клетките на жлезата.

Проучвания установяват, че дихидротестостерон е поне два пъти по-мощен от тестостерона при еквивалентни андрогенни концентрации. Затова наличието на излишни количества DHT е една от най-сериозните предпоставки за уголемяване на жлезата при мъжете в напреднала възраст. Въпреки това фамилната обремененост, както и определени аномалии на репродуктивните органи може значително да повиши риска от доброкачествено увеличение на простатата.

Ефективно природно решение при уголемена простата

Мъжете, които предпочитат да прибегнат към използването на продукти на природна основа заради високата им безопасност и липса на нежелани странични ефекти, могат да разчитат на Простабор Форте / Prostabor® Forte – рационално натурално средство, чийто ефект е насочен именно към намаляване размера на жлезата.

Активната съставка в Простабор Форте е висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс). С проучвания се доказва, че това вещество потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони и по този начин се постига намаляване размера на простатата и ограничаване на възпалителните процеси в жлезата.

Това, което отличава Простабор Форте от другите средства, предназначени за лечение на уголемена простата, е качеството на съставката, технологията на производство и фармацевтичната форма. Ефективната мастноразтворима форма на течните капсули (Solucaps) гарантира високия ефект и по-бързото и цялостно усвояване на активната съставка.

borola