проблеми с простатата

Обикновено мъжете се сблъскват с проблеми с простатата, малко след като навършат 50 години. Простатит и доброкачествена простатна хиперплазия са най-честите диагнози, които получават. Уролозите са категорични, че броят на заболелите драстично ще намалее, ако спортът стане неизменна част от ежедневието на представителите на силни пол. Кои спортни дейности са най-ефективни срещу основните проблеми с простатата ще узнаете в настоящата статия.

Физически активности срещу проблеми с простатата

Ходене срещу доброкачествена простатна хиперплазия

Доброкачествената простатна хиперплазия безспорно оглавява листата с най-разпространените случаи на проблеми с простатата. Състоянието, което се характеризира с нарастване на простатната жлеза, при което се притиска уретрата и се стига до смущение в нормалното уриниране, засяга около 50% от мъжете на средна възраст. Резултатите от проучване на учени от Харвард обаче нееднозначно сочат, че господата, които тренират редовно, са по-малко уязвими към появата на подобно смущение в сравнение с онези, които водят застоял начин на живот. Експертите подчертават, че не става въпрос за изтощителни тренировки във фитнес залата, а за леки аеробни упражнения като ходене с умерено темпо. За да са ефективни обаче, те трябва да се практикуват минимум по 20 минути всеки ден.

Тичане и каране на велосипед срещу простатит

С термина “простатит” се означава възпаление или инфекция на простатната жлеза. За разлика от повечето проблеми с простата, чиито основни “жертви” са възрастни господа, простатитът все по-често засяга съвсем млади полово активни мъже. Джогингът и колоезденето са спортовете, които доказано предпазват от появата му. Освен профилактични ползи тези кардио дейности имат способността да облекчават симптомите на простатит. Резултатите от скорошно изследване показват, че дискомфортът, предизвикан от този проблем с простатата, значително е намалял след практикуване на бягане или каране на велосипед с умерено темпо в продължение на 18 седмици.

Общи насоки при практикуването на спорт срещу проблеми с простатата

Специалистите са единодушни, че ходенето, тичането и карането на велосипед могат да помогнат на мъжете да се предпазят от проблеми с простатата само ако ги практикуват средно по 30 минути всеки ден. Ако поради някаква причина изпитват затруднения да издържат на натоварването, могат да разделят тренировката на три части, всяка с продължителност от 10 минути. Преди започване на тренировъчната програма е добре да се консултират с уролог. Той ще им помогне да подберат упражнения, съобразени с личните им нужди, и ще ги насочи към подходящо средство, което повишава благотворния ефект на тренировката върху простатата.

Поради качеството на съставката, фармацевтичната форма и технологията на производство Простабор Форте / Prostabor® Forte е предпочитаният продукт у нас за намаляване на риска от проблеми с простатата при мъжете от всички възрасти. Той съдържа оптимално количество висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао палмето, който предпазва и доказано помага за налагане на ефективен контрол над уголемяването и възпалението на простатната жлеза. Простабор Форте е вдъхновен от природата и не предизвиква нежелани реакции. Безопасността и добрата му поносимост го превръщат в удачен избор за продължителна употреба. Има удобен прием и индивидуална дозировка, съобразена със състоянието на всеки пациент.

borola