Симптоми на простатит при мъжете - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgЗатлъстяване при възрастни и смяна на колянна ставаfeminorm.comЗапек и менопауза – 2 теми табу за много жениgingira.bgКозметика с кафе за красива кожа – „за“ или „против“?imunobor.comЦистит през лятото – много чест проблемocolut.comЗдравето на очите и водата в басейна – важна лятна тема Full view

Симптоми на простатит при мъжете

Вероятно много от нас са си задавали въпроса, дали простатит е само мъжко заболяване. Отговорът е окончателен – да! Всичко е толкова просто – само в мъжкото тяло е налице такъв орган като простатната жлеза, тя е проста, но е известна и като “второто сърце на мъжа”. Заболяването, предизвикано от възпаление на простатата, се нарича простатит.

Нека мислено се върнем към учебника по биология и да си спомним, къде в тялото на мъжа се намира простатната жлеза.

Простатата представлява сферичен обект, с неправилна форма, състояща се от гладка мускулатура и жлезиста тъкан. Тя се състои от три секции: лява, дясна и централна. Простатната жлеза се намира точно под пикочния мехур.

Във всеки отделно взет организъм, размерът и състава на жлезата е уникален. Преди началото на половото съзряване, простата представлява малка, стегната топка. Размерът при възрастните индивиди варира: дължина от 3 до 5 см.; ширина – 3-5 см.; тегло – от 13 до 29 гр.

Причини за възникване на простатит

  • Място на простатата. Пикочният канал се пресича с простатната жлеза, така че може да се получи възпаление в отделителната система, като по този начин нараства и риска от инфекция и за самата простата;
  • Болести, предавани по полов път.
  • Възпаления на отделителната система. Простата е податлива на атака от възпалена уретра;
  • Застой на кръв в малкия таз. Циркулаторни нарушения на простатната жлеза;
  • Хаотични сексуални връзки;
  • Продължителен престой в седнало положение.

Симптоми на простатит при мъжете

При това заболяване се различават остро и хронично протичане. По време на острата форма на протичане, симптомите на заболяването се появяват внезапно и по-болезнено, в сравнение с хроничната изява на болестта.

Основен симптом е рязката, коликообразна болка в областта на слабините и около района на ануса; изпразването на пикочния мехур също е болезнено; в някои случаи се наблюдава висока телесна температура и обилно изпотяване. Главните особености на болестта се явяват: спад на половото влечение и неуспешни ерекции. Качеството на сперматозоидите е нищожно, появяват се проблеми при желание за зачеване на дете.

Лечение

Острото протичане на заболяването светкавично се хронифицира. Много бързо трябва да се пристъпи към лечение. Хронична фаза се третира изключително бавно и мъчително. Ключът към бързо възстановяване е преминаването на пълен цялостен курс на лечение.

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x