Страничните ефекти на някои лекарства имитират симптомите на простатните заболявания

Размерът на нарастналата простата невинаги определя степента на затрудненото уриниране или тежестта на симптомите, с които се проявява простатната хиперплазия. Някои мъже със значително уголемени жлези усещат слабо симптомите, а за други дори минималната хиперплазия предизвиква сериозни затруднения и неудобства.

Простатата в мъжкото тяло обхваща като обръч уретрата и увеличаването размера на жлезата съответно я притиска и стеснява диаметъра й. Оттук произлиза и затруднението за уриниране, което е основен симптом на проява на доброкачествената простатна хиперплазия.

Има обаче някои лекарствени продукти за лечение на най-разнообразни симптоматики, чието действие често е свързано и с влияние върху уринирането, т.е. появява се остро уринарно задържане като страничен ефект. Обикновена настинка или алергия могат да прерастнат до такова състояние. Деконгестанти като псевдоефедрин и оксиметазолин в състава на противоалергични препарати, повлияват гладката мускулатура на пикочния мехур и могат да възпрепятстват отпускането й и излизането на урината от мехура.

Медикаменти, съдържащи антихистамини като дифенхидрамин, могат да отслабят контракциите на пикочния мехур и да предизвикат задържане на урината, затруднено или болезнено уриниране.

При мъже със слабо уголемена простата, симптомите могат да се провокират от злоупотреби с алкохол, излагане на ниски температури или след период на застояване и ниска двигателна активност.

Тези няколко ситуации са отделни случаи, при които би могло да се усети затруднение при уриниране като провокиран страничен ефект. Когато обаче тези затруднения се появяват често и необосновано, трябва да се разглеждат като симптоми на уголемена простата. Преглед при лекар би могъл да потвърди това състояние, а болшинството лекари признават благоприятния ефект на Простабор Форте върху него. Нарастването на простатата няма да спре само, а Простабор Форте е сигурен начин за преустановяването му и намаляването тежестта и честотата на оплакванията.

borola