симптоми на простатит

Простатата е жлеза в мъжкото тяло, която е с размерите на орех. Основната ѝ функция е да произвежда течност, която предпазва мъжките полови клетки от загиване по пътя им до женската яйцеклетка.
Възпалението на простатната жлеза е познато като простатит. То е различно от доброкачествената хиперплазия на простатата, където не се наблюдава възпалителен процес.

Отслабването може и да не звучи като истински метод на лечение, но вероятно е едно от най-ефективните алтернативни лечения за хроничен простатит. Носенето на много излишни килограми е особено вредно за здравето на простатата (и не само) и отслабването може да облекчи значително неприятните симптоми, които съпътстват това състояние. Според специалисти в областта, болката и хроничният тазов дискомфорт се основават на фактори като хранене и начин на живот, които могат да доведат до хронично напрежение в областта.

Свалянето на излишните килограми действа добре и на мъжете с уголемена простата (доброкачествена хиперплазия на простатата). Освен това ограничава риска от развитие на рак на простатата. Изобщо поддържането на здравословно телесно тегло оказва благоприятно влияние на всички функции в организма и е важно да се поддържа в норма дори в напреднала възраст, за да се предотвратят по-сериозни проблеми.

Защо наднорменото тегло възпрепятства овладяването на симптомите на простатит?

Складирането на излишни мазнини стимулира организма да освобождава растежни фактори, наречени адипокини. Някои от тях провокират възпаления, а хроничното възпаление води до заболявания на простатата и хроничен простатит. Освен това възпаленията в организма водят до загуба на протективни антиоксиданти. Много от практиките за лечение на хроничен простатит целят именно да намалят възпалението в организма.

Когато се прилага лечение на простатит, свалянето на излишните килограми е просто един компонент от терапията. В този случай мъжете често се доверяват на комбинация между природни и алтернативни терапии. Към отслабването може да добавите движение и спорт за по-бърз и сигурен ефект.

Облекчете неприятните симптоми на простатит и се радвайте на цялостно здравословно състояние

Ако имате съмнение за наличие на проблеми с простатата, включително симптоми на простатит в комбинация с наднормено или свръхнаднормено тегло, свалянето на излишните килограми ще ви накара не само да се чувствате по-жизнени, но и ще се подобри цялостното ви здравословно състояние и най-важното – ще се погрижи за здравето на простатата.
Друго, което може да облекчи значително симптомите на простатит е природният продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той съдържа екстракт от Сао Палмето – растение с доказан положителен ефект върху здравето на простатата.
Простабор Форте има благоприятен ефект върху функцията на простатната жлеза и значително облекчава симптомите на простатит.

borola