хиперплазия на простатата

Проблемът с появата на доброкачествена хиперплазия на простатата тревожи много мъже над 50-годишна възраст. Какви са симптомите на уголемяване на простатата и има ли начини за контрол над хиперплазията – научете в тази публикация.

Мъжете над 50 години често страдат от проблеми с простатата

Мъжете и жените имат полово специфични “слаби места”, където напредването на годините най-пълно и забележимо оставя своя отпечатък. Спадът в естествените нива на мъжките хормони се счита за преломен момент в живота. Пониженият синтез на тестостерон, нарушаване на баланса на хормоните, влиянието на външни фактори и предразполагащи житейски навици съчетават влиянието си. Това води до увреждане на своеобразната ахилесова пета на зрелите мъже – простатата. Счита се, че почти всеки мъж в напреднала възраст има доброкачествена хиперплазия на простата. Състоянието се смята за естествено и трудно предотвратимо.

Доброкачествената простатна хиперплазия подлежи на превенция при добра информираност и достатъчно полагани профилактични грижи от страна на потенциално застрашените мъже. Здравословен живот, подходящи физически и хранителни навици, редовни профилактични прегледи могат да помогнат за минимизиране на ефекта на заболяването.

Специалисти препоръчват на мъжете да обърнат специално внимание върху здравето на простатата си при наличие на симптоми

Необходима е консултация с уролог при поява на един или няколко от следните симптоми:

  • усещане за неефективно изпразване на пикочния мехур (ретенция)
  • чести позиви за уриниране на интервал по-малък от два часа
  • често прекъсване на струята по време на уриниране
  • затруднения при отлагане на уринирането
  • много тънка струя по време на уриниране или уриниране на капки
  • много често затрудняване при започване на уриниране
  • уриниране в рамките на 4-5 пъти през нощта

Задържане на урина – най-честият неприятен симптом на доброкачествена хиперплазия на простатата

Задържането на урина (познато още под термина ретенция) се характеризира с невъзможност за цялостно изпразване на пикочния мехур. Той е един от обезпокоителните признаци за доброкачествена хиперплазия на простатата. Често е придружаван от слаба струя, чести позиви, трудно начало и дискомфорт по време на уриниране.

Задържането на урината следствие на доброкачествена хиперплазия на простатата може да бъде два вида – остро и хронично. Това зависи от времето, за което се наблюдава нейното развитие.

Острата форма на задържане на урината се характеризира с невъзможност за уриниране, въпреки позивите и достатъчното количество урина. Острата ретенция представлява спешно състояние, нуждаещо се от незабавни мерки за изтегляне на събраната течност от пикочния мехур. Обикновено това се случва чрез поставяне на катетър.

Хроничното задържане на урина се характеризира с продължаващо години наред ненапълно изпразване на пикочния мехур. Като резултат, във вътрешността на пикочния мехур се наблюдава наличие на остатъчна урина след всеки акт на уриниране. Предпоставката за това е, че уголемената простата по подобие на “тапа” блокира мехура, който се стреми да отстрани урината. По този начин, мускулите, намиращи се в стената му с течение на времето се разтягат прекомерно. Вследствие на това, пикочният мехур увеличава размерите си и се отпуска, а остатъчната урина увеличава с времето обема си.

Овладяването на доброкачествената хиперплазия на простатата е постижимо с приема на природни продукти

Доброкачественото уголемяване на простатата подлежи на лечение, а симптомите – на успешно и пълно овладяване. При това по естествен път, с помощта на природни и безвредни средства. Естествено срещащото се в природата палмово растение Сао Палмето, се използва като активна съставка в Простабор Форте / Prostabor® Forte. Плод на редица проучвания и изпитвания, Простабор Форте има доказан ефект и изключително благоприятно действие при доброкачествена хиперплазия на простатата. При затруднено уриниране, поради мощния му ефект, го наричат природен катетър. С този продукт нормализиране на размерите и функциите на простатата се постига без странични ефекти и се поддържа дълготрайно.

Простабор Форте действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони и довеждат до увеличаване на простатата. Експериментални данни показват, че активната съставка Сао Палмето потиска разрастването на простатната тъкан, като редуцира нейното възпаление и оток. Простабор Форте е безвреден, за разлика от синтетичните продукти, които често водят до нежелани реакции и повлияват качеството на сексуалния живот. При приема му не се отчитат противопоказания. Може да се употребява продължително време, тъй като има много добра поносимост. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Простабор Форте се дозира при леко изразена симптоматика – по 1 течна капсула дневно, при умерено изразена симптоматика – по 2 течни капсули дневно, при тежко изразена симптоматика – след консултация с уролог, който може да препоръча Простабор Форте и/или друг вид лечение според състоянието.

borola