увеличена простата

До всички мъже с увеличена простата – не се тревожете, решение има! Подготвили сме за вас тази публикация със здравни съвети при доброкачествена простатна хиперплазия.

Доброкачествената хиперплазия на простатата е състояние, което се среща при голям процент от мъжете

Простатата е много важен за мъжете орган, рядко споменаван и предизвикващ лична заинтересованост, до момент на поява на проблем с него. Най-разпространеният такъв е увеличената простата. Той, както и останалите простатни проблеми провокират смущения и затруднения на редица житейски дейности, свързани с отделителната или сексуална функция. Ето защо е от изключителна важност поддържането на здрава простата.

Симптомите на увеличена простата са характерни и водят до определени трудности и ежедневни специфични нужди. Ограниченията на живота с уголемена простата могат лесно да се избегнат или преодолеят, стига да проявите стремеж към добро здраве. При придържане към посочените съвети, ще осигурите на своята простата благоприятни условия за изпълняване на дейността ѝ. При установен проблем, чрез тези методи няма да я натоварвате излишно и ще подпомогнете възстановяването.

Лесни процедури, които мъжете с увеличена простата могат да прилагат, за да се справят по-лесно със затрудненията

  • Не бързайте, давайте си повече време за уриниране
  • Опитвайте се да уринирате на няколко етапа – първият път колкото е възможно, починете за кратко и опитайте отново. В подобни състояния няколко по-малки стъпки могат да са изключително ефективни
  • Ако е възможно, не употребявайте антихистаминови средства и противоалергични таблетки или спрейове. Затруднения с уринирането често се наблюдават като техен страничен ефект
  • Не мислете за евентуалните затруднения докато уринирате. Напрежението и тревогите оказват влияние на мускулния тонус и могат да попречат на отпускането на мускулатурата на уринарния тракт
  • Ограничете употребата на мазни и силно подправени храни
  • Осигурете си благоприятни условия за труд при продължително пребиваване, избягвайте престоите на студени и влажни места
  • Пийте редовно течности. Дори при липса на жажда, не позволявайте общият дневен прием на вода, чай, пресни сокове да пада под 1,5 литра
  • Бъдете физически активни
  • Посещавайте редовно уролог
  • Избягвайте кофеина и алкохола

Какво превръща кофеиновите напитки във враг на увеличената простата?

Сред основните продукти, които трябва да бъдат избягвани са тези, съдържащи кофеин. Истината е, че те са широко разпространени и много трудно мъжете могат да се решат да ги пренебрегнат. Кафе, черен чай и енергийни напитки са продукти, чието отказване ще донесе на мъжете с увеличена простата много здравни ползи.

Може би всеки е усещал как макар и в малки количества кафето бързо предизвиква позив за уриниране. Това се дължи на високото съдържание на кофеин, който има диуретично действие. От една страна той „изсмуква“ водата от тъканите и води до по-честа нужда от уриниране. От друга страна, това предизвиква жажда и необходимост от по-висок прием на течности за възстановяване на водния баланс.

Комбинирането на тези последствия със затрудненото уриниране, които увеличената простата предизвиква, води до утежняване на смущенията на засегнатите мъже. Това обаче не е единствената причина, която да накара мъжете по-рядко да консумират кофеинови продукти. Наред с диуретичния ефект на кофеина, той може да провокира раздразнения и възпалителни процеси, които допълнително да влошат състоянието на простатата.

Намаляването на консумацията на кофеинови напитки има облекчителен ефект върху тежестта на симптомите, но не може самостоятелно да контролира състоянието. Затова е необходимо да се приемат съответните продукти, подобряващи здравето на простатата. При установена увеличена простата, се доверете на изпитани природни продукти, вместо на синтетични медикаменти с опасни взаимодействия.

Грижа при увеличена простата – доверете се на природата!

За допълнителен ефект при хиперплазия на простатата, изберете прием на природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte.

Простабор Форте е изцяло природен продукт, често наричан „природен катетър“. Благодарение на съдържащия се в него екстракт от Сао Палмето, е удачно средство за поддържане здравето на простатата. Фармацевтичната форма и високото качество на активната съставка осигуряват благоприятен ефект за намаляване размерите на простатата. Приемът на Простабор Форте подпомага овладяването на възпалението, подобрява и улеснява уринирането, облекчава симптомите при възпаление на пикочния мехур.

Простабор Форте е ефективен, без да проявява странични ефекти и не води до нарушения в сексуалните функции. Продуктът може да се приема продължително време. Приема се по 1 течна капсула, веднъж дневно при леко изразена симптоматика. При умерена – по 2 капсули на ден след хранене, а при тежка симптоматика – след консултация с уролог.

borola