простата

Простатната жлеза е един от основните органи в мъжката репродуктивна система. Нейна основна функция е да произвежда секрет, който участва в състава на семенната течност. Мускулите на простатата от своя страна съдействат за придвижването на тази течност през уретрата по време на еякулация. Следва малко по-подробна информация за значението на простатата за репродуктивното здраве на мъжа.

Простата – защо е толкова важна за половото здраве и сексуалните функции на мъжа?

Въпреки малките си размери, нейните функции са от съществено значение за репродуктивната система на всеки мъж. Когато е налице възпаление или друг проблем с простатата, може да се стигне до определени проблеми с половото здраве. Затова грижата за здравето на простатата е от критично значение за правилното функциониране на половата система на мъжа.

Самото разположение на простатата подсказва за значението ѝ за половата система. Тя се намира непосредствено под пикочния мехур и в основата на уретрата, като я обгръща. Това означава, че увеличаването на размерите ѝ допринася най-вече за проблеми с уринирането.

От друга страна, по време на еякулация милиони сперматозоиди преминават от тестисите през канали, наречени семепроводи (vas deferens) към простатата, която освобождава семенната течност към уретрата, подпомагайки придвижването ѝ навън.

Течността, секретирана от простатата, представлява 1/3 от общия обем на семенната течност. В състава ѝ могат да бъдат открити различни ензими, аминокиселини, цинк и лимонена киселина, както и простатно-специфичния антиген (PSA). Този важен компонент от семенната течност също определя качеството на семенната течност – от него зависи втечняването ѝ преди еякулация, както и подвижността на сперматозоидите.

Уголемена простата – до какви проблеми може да доведе?

Увеличаването размера на простатата притиска уретрата и дразни стените на пикочния мехур, с което се възпрепятства нормалното преминаване на урината. За щастие този процес е обратим и съществуват природни средства, които допринасят за намаляване размера на уголемената простатна жлеза.

Простабор Форте / Prostabor® Forte – за нормален размер и нормална функция на простатата!

Простабор Форте е мощен природен продукт за възстановяване на нормалните размери на простатата по напълно безвреден и ефикасен начин, благодарение на активната съставка – Сао Палмето (Сереноа репенс) – т.н. „природен катетър“.

borola