Уголемяването на простатата протича постепенно с времето и размерите на жлезата няма да се нормализрат, ако не се предприемат мерки за това. Методите за лечение на уголемена простата включват редица инвазивни процедури и средства за консервативна (неоперативна) терапия. Кой от тях ще се назначи зависи от преценката на лекаря и от конкретното състояние на пациента. Всеки мъж с проблеми с простатата обаче желае възможно най-безболезненото, щадящо и същевременно ефективно лечение за състоянието си. Именно такова ще предложим в настоящия материал, в полза на всички страдащи от уголемена простата.

Консервативни и оперативни методи за лечение при уголемена простата

Като първа стъпка обикновено се назначават медикаменти за улесняване на уринирането и за оредяване на позивите за често уриниране. В групата на медикаментите присъстват няколко типа:

  • инхибитори на ензимите алфа-редуктаза или фосфодиестераза
  • алфа-блокери
  • антимускарини

Отделните групи медикаменти идват със съответния риск от странични ефекти. Ензимните инхибитори например често водят до отслабване на либидото и проблеми с ерекцията. Алфа блокерите понижават кръвното налягане и предизвикват сънливост. Антимускарините предизвикват сухота в устата и очите и констипация (запек).
Когато медикаментозната терапия не покаже ефект, може да се пристъпи към минимално инвазивни процедури като трансуретрална лазерна или термотерапия.
В по-тежките случаи се предприемат и оперативни процедури. Те включват поставяне на стент в уретрата или директно изрязване на част от простатата.

Съвременната природна алтернатива – най-безболезненият и щадящ метод за справяне при уголемена простата

Алтернативният подход към лечението на простатата изключва инвазивните процедури и медикаментите, предизвикващи странични ефекти. Той включва прием на природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte.
Този продукт предлага решение за мъжете, които търсят безболезнено и ефективно лечение при уголемена простата. Простабор Форте е безвреден и без противопоказания. Намалява размера на жлезата и улеснява уринирането и поддържането на сексуалните функции.

 

borola