простата

Простатата е може би органът, който буди най-смесени реакции по отношение на ползите и потенциалните вреди от него. От една страна, простатата има незаменима роля в производството на семенната течност. От друга страна, няма орган в мъжкото тяло, който по-често да създава здравословни проблеми след средна възраст. За успешно справяне с тях и избягване на усложненията им, всеки мъж е добре да запомни няколко важни факта за простатата.

Важно за простата – знаете ли че…

1. Има много начини да се забави уголемяването на простатата. Доброкачествената хиперплазия на простатата протича неумолимо, защото жлезата нараства с годините. Процесът обаче може да се забави с мерки като:

  • избягване на тютюнопушенето
  • редовни физически упражнения, и особено такива за стягане на мускулите на ниския таз
  • правилно хранене с повишена консумация на домати, тиква, тиквени семки и продукти, богати на цинк

2. Уголемяването на простатата може да има сериозни последици, но те са напълно преодолими. В някои случаи на проблеми с простатата се пристъпва единствено към периодичен мониторинг и изчакване появата на евентуални симптоми. В другия случай такива се появяват с пълна сила, дори при не толкова възрастни мъже. При всички случаи обаче оплакванията са преодолими, а състоянието е обратимо.

3. В повечето случаи на уголемена простата операция не се налага. Вече има достатъчно изпитани и ефективни неинвазивни решения за нормализиране размерите на жлезата.

4. Поддържането на сексуална активност помага за избягване на проблемите с простатата. Счита се, че разреждането на сексуалните контакти с напредване на възрастта на мъжа допринася за влошаване състоянието на жлезата. Ако се запазва сексуалната активност, рисковете намаляват.

5. Сао Палмето е най-ефективното природно средство за превенция и справяне с уголемената простата. Максимално пречистен и стандартизиран екстракт от Сао Палмето осигурява Простабор Форте / Prostabor® Forte. Само след няколкоседмичен прием този природен продукт помага за нормализиране размерите на простатата. Научно доказан факт, който всеки мъж над средна възраст трябва да знае, за да си спести проблемите с жлезата.

 

borola