уголемена простата

Уголемяването на простатата е естествен процес в живота на мъжа. Жлезата непрекъснато увеличава размерите си поради чисто физиологични процеси, водещи до натрупване на определени вещества в простатната тъкан. Процесът на естествено уголемяване на простатата е достатъчно бавен, че да не създаде проблеми на мъжа до старостта.

В някои случаи обаче, под влиянието на определени фактори, може да настъпи по-бързо от нормалното увеличение на простатата. Тогава още преди 50-годишна възраст може да се появят характерните симптоми на уголемена простата като често и трудно уриниране, задържане на урина след уриниране, болки в малкия таз и др.

Важно е мъжете да разпознават както типичните и по-редки симптоми на уголемена простата, така и факторите, предразполагащи към по-ранно уголемяване на простатата. В полза на всеки мъж ще представим именно тях, както и едно доказано ефективно средство, което специалистите препоръчват за възвръщане нормалните размери на простатата.

Фактори, предразполагащи към уголемяване на простатата

Безспорно на първо място е възрастта. Първите симптоми на уголемена простата се отчитат около 50-годишна възраст. С всяка следваща декада от живота на мъжа рискът от хронични проблеми с простатата нараства прогресивно.

Втори важен фактор, предразполагащ към уголемяване на простатата е високият тестостерон. Именно едно от неговите производни – дихидротестостерон, се натрупва в жлезистата тъкан на простатата и се счита за основна причина за отока и възпалението й. Колкото по-висок е тестостеронът на мъжа, толкова повече дихидротестостерон се произвежда в тялото му.

Третият най-важен фактор, повишаващ риска от уголемяване на простатата, е фамилната обремененост. Тя застрашава най-вече мъже, чиито бащи са имали по-сериозни проблеми с простатата преди 55-60-годишна възраст.

Не бива да се подценява и влиянието на дефицита на определени микроелементи в храната на мъжа. Сериозна роля за по-ранното уголемяване на простатата им трайният дефицит на цинк. Това е основен микроелемент, който влияе на състоянието на жлезистата тъкан на простатата и всеки млад мъж трябва да си набавя достатъчно от него.
Мъжете, изложени на повече от един от посочените фактори, трябва да преминават редовни прегледи при уролог за ранно установяване на евентуално уголемяване на простатата.

Как да спрем уголемяването на простатата и да намалим размера й?

Природният продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte е първи избор на все повече уролози за справяне с уголемената и проблемна простата. Простабор Форте съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от Сао палмето с висока ефективност при оток и възпаление на простатата.

Уголемяването на простатата се стопира успешно с редовен прием на Простабор Форте. Важно е да се отбележи, че противовъзпалителното действие на продукта помага и за естествено намаляване на размерите на простатата до достигане на такива, които не създават оплаквания на мъжа.

borola