Увеличена простата = намалени сексуални функции

Много мъже, диагностицирани с увеличена простата, се питат как това състояние ще се отрази на сексуалните им функции с времето. Проблемите от сексуално естество обикновено се асоциират само с “увеличение” на възрастта. Мъжът остарява, либидото му отслабва, оттам и възможността му да поддържа качествена ерекция. Намаляват ли сексуалните функции и при увеличение на простатата? Ако да – защо? И има ли начин проблемите с простатата да се решат без негативно повлияване на мъжките сексуални възможности?

Увеличена простата и сексуалните й последствия

Различни проучвания сочат, че уголемяването на простатата и асоциирания с него дискомфорт в малкия таз повишават риска от проблеми с ерекцията (еректилна дисфункция). Процентът на засегнатите от еректилна дисфункция е най-висок именно сред мъжете, страдащи от увеличена простата. Не само физическият дискомфорт при увеличена простата обаче нарушава сексуалните функции.

В много случаи еректилна дисфункция се получава и като страничен ефект от приема на определени лекарства срещу проблеми с простатата. Макар и рядко до проблеми с ерекцията се достига и поради усложнения след операция на простатата.

Негативните последствия върху сексуалните функции при мъжете с увеличена простата може да се дължат и на чисто психологически причини. Важно е установяването на проблеми с простатата да бъде споделяно с лекар, а не да буди притеснение и неудобство, което в крайна сметка да влоши и сексуалните функции на мъжа.

Чисто статистически рискът от сексуални проблеми при мъже с увеличена простата е между 8 и 11 пъти по-висок, отколкото при мъже със здрава простата. Това обаче не означава, че проблемите с простатата не може да се решат без никакви последствия върху половата мощ. Всеки мъж с уголемена простата може да запази сексуалните си способности и същевременно да нормализира размерите на простатата си.

Намаляване размера на простатата с пълно запазване на сексуалните функции

Това е напълно възможно с приема на природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той успешно премахва отока и нормализира размерите на простатата. Ефектът при увеличена простата е достатъчно бърз и съизмерим с този на синтетичните лекарства, при това без риск от никакви странични ефекти, включително върху сексуалните функции.
Простабор Форте дава увереност на мъжа, че проблемите с простатата ще бъдат решени, без да проявят негативни последствия върху сексуалната му мощ.

borola