Имате увеличена простата

Макар и изключително малка, простатата може да създаде големи проблеми на мъжете. Тези проблеми произлизат именно от размера на простатата, който след юношеска възраст не спира да нараства. Това е причината поне 50% от мъжете над 50-годишна възраст да бъдат диагностицирани с увеличена простата.

Поставянето на диагноза “увеличена простата” почти винаги е предшествано от продължителни затруднения с уринирането. Именно те карат мъжете да се обърнат към лекар, който в крайна сметка установява уголемяването на простатата. От този момент има няколко съществени мерки, които пациентите е важно да прилагат, за да овладеят проблема. Навременната реакция е от ключово значение за бързо възвръщане нормалните размери на простатата.

Първи стъпки след установяване на увеличена простата

Увеличената простата невинаги налага сериозни лечебни мерки. При болшинството от мъжете с увеличена простата се препоръчва единствено наблюдение на състоянието, а по-сериозна терапия се назначава едва след влошаване на симптоматиката. Въпреки това има няколко лесно изпълними стъпки, които може да се прилагат още от поставянето на диагнозата и които не само ще облекчат симптомите, но и ще помогнат за редуциране размерите на простатата.

От ключово значение са някои промени в начина на живот. Важно е да се редуцира стреса и да се поддържа физическата активност. Тези мерки не влияят пряко на простатата, но имат важен косвен ефект – те помагат за поддържане на хормоналния баланс на мъжкото тяло. Хормонът тестостерон и неговото производно дихидротестостерон имат главна роля за появата на проблеми с простатата. Поддържането на хормоналния баланс ще забави увеличаването на жлезата.

Не по-малко значение има и промяната на хранителния режим. Много специалисти препоръчват придържането към специфична диета при увеличена простата, изключваща млечните продукти, богати на калций, червените и мазните меса и др. Препоръчителен е приемът на някои от т.нар. суперхрани, повлияващи добре простатата.

Друга стъпка, която е важно да се предприеме бързо след диагностициране на увеличена простата, е подобряване на общото здравословно състояние. Това важи най-силно за мъжете, страдащи от висок холестерол, диабет и други системни заболявания, влияещи негативно на простатата.

Най-важното решение за здравето на простатата

Посочените мерки е добре да се прилагат колкото е възможно по-скоро след установяване на увеличена простата. За постигане на максимален ефект тези мерки трябва да се допълнят с още една, най-важната за успешното нормализиране размерите на жлезата. Тя включва прием на Сао палмето – природният катетър, който улеснява уринирането и намалява размерите на простатата.

Оптимални дневни дози висококачествен пречистен екстракт от Сао палмето осигурява природният продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Клиничните проучвания показват, че ефектът на Простабор Форте е съпоставим с този на лекарствените продукти, предписвани при увеличена простата. Допълнителен плюс на природния продукт е липсата на каквито и да било странични ефекти и натрупващият се позитивен ефект при продължителен прием.

Простабор Форте предлага доказан ефект и бързо облекчение за диагностицираните с увеличена простата, намалявайки осезаемо размерите на жлезата.

borola