мъжко здраве

По традиция ноември месец е посветен на грижата за добро мъжко здраве. Целта на кампанията, по-известна като „Мовембър“ е да повиши осведомеността по една от най-деликатните теми за представителите на силния пол – заболяванията на репродуктивната система и влиянието върху психиката. Ето защо в следващите редове споделяме най-важното, което всеки мъж трябва да знае за здравето на простатата.

Уголемена простата – по-често срещан проблем, отколкото предполагате!

Доброкачествената хиперплазия на простатата е състояние, при което жлезата уголемява размера си и започва да притиска уретрата. Този натиск провокира редица симптоми, свързани с уринирането. Най-характерните оплаквания са честите позиви за ходене по малка нужда, дори през нощта, слаб поток на урината и усещане за неизпразнен пикочен мехур. Ако изпитвате някое от следните неразположения е важно да посетите уролог. Уголемената простата е доброкачествено състояние и не крие сериозни здравни рискове, но ако не се овладее своевременно, може значително да влоши качеството на живот при мъжете.

Уголемена простата – не само възрастните мъже трябва да полагат усилия в посока мъжко здраве

Вярно е, че уголемената простата е най-разпространена при господата над 70 – цели 70% от тях споделят, че живеят със състоянието! Но това в никакъв случай не означава, че по-младите мъже са „имунизирани“ от доброкачествена хиперплазия на простатата. Според статистиката 40% от представителите на силния пол над 50 години се сблъскват с неприятните смущения, провокирани от уголемяване а простата. Тук вижте как да се погрижите за здравето на жлезата според възрастта.

Уголемената простата не повишава риска от рак на простатата

За да успокоим господата – доброкачествената хиперплазия на простатата НЕ се свързва с повишен риск от рак на жлезата. Това твърдение циркулира в публичното пространство, но според учените уголеменият размер на простатата не създава предпоставки за злокачествено заболяване. Но тъй като според статистиката има риск 1 от 7 мъже да бъде диагностициран с рак на простатата в даден етап от живота си, ако забележите промяна в симптомите или влошаване, консултацията със специалист по мъжко здраве е задължителна. Не забравяйте, че профилактиката е най-сигурният начин за ранно диагностициране и овладяване на болестите на простатата!

Природен продукт за мъжко здраве с доказан ефект

За профилактика и овладяване на уголемена простата господата у нас могат спокойно да се доверят на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Това изцяло природно средство подпомага нормалното функциониране на простатата и пикочно-половата система. Мощният ефект на продукта се постига благодарение на висококачествения стандартизиран екстракт от Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg в състава му. Благоприятното действие на активната съставка върху мъжкото здраве е доказано чрез редица клинични проучвания. Иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) подобрява усвояването и повишава ефективността. Приема се по 1 капсула дневно, което прави продукта икономически изгоден и улеснява придържането към терапията. Няма данни за противопоказания дори при продължителна употреба.

borola