след операция на простатата

Въпросът за сексуалния живот след операция на простатата вълнува много мъже. Ето защо се фокусираме върху него в следващите редове. Не спирайте дотук, а продължавайте да четете!

Непосредствено след операция на простатата трябва да се внимава с половия живот

Операцията на простатата е деликатна интервенция. Важно е пациентът да следва насоките на специалистите. Това е предпоставка състоянието да се подобри по-бързо и оперираният безпроблемно да възстанови сексуалните отношения с партньора.

В общия случай на тялото са му необходими няколко дни, в които тъканта на простатата и пикочния мехур да заздравее. В случай че това време не бъде осигурено, рискът от получаване на микротравма е реален.

Тук отваряме една скоба, че времето за скоростта на възстановяване по време на постоперативния период зависи от възстановителните способности на тъканите. Като цяло обаче сексуалната активност се възвръща 3-4 седмици след операцията.

Добре е да се има предвид, че лечението след интервенцията би могло да се отрази негативно на еректилната функция. И все пак фактори с по-голяма тежест върху ерекцията си остават употребата на наркотични вещества, възрастта и сексуалният статус преди операцията.

Поради своята прецизност някои интервенции не причиняват еректилни нарушения.

По официални данни в едва около 10% от случаите операцията на простатата крие риск от сериозни проблеми с потентността

Що се касае за еякулацията, такава има, но най-често тя е ретроградна. Това ще рече, че семенната течност, която трябва да бъде изхвърлена през уретрата, се връща обратно и попада в пикочния мехур. Състоянието, което поради липсата на еякулат, е известно още като сух оргазъм:

  • не пречи на мъжа да да изпита удоволствие от половия контакт и да достигне до оргазъм

То обаче би могло да стане причина за безплодие и трябва да се лекува, ако не отшуми в следоперативния период.

За добра сексуална функция след операция на простатата наши уролози препоръчват…

Това е високоефективно природно средство за здрава простата. Благодарение на активната съставка екстракт от плодове на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg:

  • осигурява нормална функция на простатната жлеза и пикочо-пoловата система
  • допринася за нормално уриниране
  • влияе благоприятно на сексуалната функция

С цел още по-висока ефективност екстрактът от Сао Палмето е в иновативна фармацевтична форма – Solucaps (течни капсули). Това прави възможно цялостното и бързо усвояване от организма, а оттам и по-мощния ефект.

Продуктът е практически безопасен. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Примът е удобен – само по 1 течна капсула дневно, което улеснява придържането към терапията. Една опаковка стига за дълго време.
Ако искате да поръчате още сега, можете да го направите от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola