уринарна инконтиненция при мъжете

Уринарна инконтиненция при мъжете е състояние, което не застрашава живота, но има негативно влияние върху ежедневието. Tо е третата здравословна причина за понижаване на жизненото равнище след:

  • психичните патологии
  • сериозните сърдечно-съдови заболявания

Това казват експерти от фондация Puigvert в Барселона и не пропускат да отбележат, че в повечето случаи проблемът е преодолим.

Като уринарна инконтиненция при мъжете се определя всяко неволно изпускане на урина

Много са причините, които могат да доведат до състоянието. Обикновено появата му е свързана с хирургична интервенция в областта на тазовото дъно като:

  • радикална простатектомия (метод за оперативно лечение на карцином на простатата, който се прилага при пациенти с локализиран в простатата карцином)
  • операция на дебелото черво

„Възрастта също е основен фактор за появата на проблема“, подчертава д-р Хосе Медина Поло. Той е уролог в ROC Clinic в Мадрид и член на Европейската асоциация по урология (EAU).

Една от най-честите видове уринарна инконтиненция сред мъжете е поривната. Както подсказва наименованието, тя се характеризира със силен и внезапен порив за уриниране, който пациентите определят като:

  • „спешна нужда да отида до тоалетна“

„Този вид инконтиненция се среща при около 10% от мъжете на възраст над 60-65 години“, информира д-р Поло.

Друг много често срещан вид инконтиненция при мъжете е в резултат на препълване на пикочния мехур заради уголемена простата

„С увеличаването си простатата притиска и запушва уретрата (каналчето, което отвежда урината), което нарушава процеса на уриниране. Пикочният мехур достига максималния си капацитет, а това води до често и внезапно неконтролируемо уриниране“, съобщава д-р Поло. Той добавя също, че има пациенти с инконтиненция заради:

Независимо от вида и причината за появата на неволно изпускане на урина при мъжете състоянието:

  • затруднява ежедневието
  • подкопава самочувствието
  • създава социални трудности

Уринарната инконтиненция влошава качеството на нощния сън. Може да се превърне в пречка пред сексуалния живот и да се отрази пагубно на работата, особено физическата“. Това казва д-р Карлос Ерандо от фондация Puigvert и призовава засегнатите мъже да търсят своевременна помощ.

При уринарна инконтиненция при мъжете (най-вече в резултат на увеличена простата) наши уролози препоръчват…

Това е мощен природен продукт за нормална функция на простатата и пикочо-половата система. Благодарение на висококачествения стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето 320 mg той:

  • се прицелва директно в корена на проблема – увеличената простатна тъкан

Редуцира възпалението и отока, което помага за подобряване на уринирането.

Ефективността на продукта допълнително е усилена чрез фармацевтичната форма. Иновативните течни капсули (Solucaps) осигуряват по-пълно и цялостно усвояване на активната съставка, а оттам и по-добро действие.

Няма противопоказания. Може да се употребява продължително време поради добрата си поносимост. Оказва положителен ефект върху сексуалната функция. Икономически изгоден – дозира се само по 1 капсула дневно. Наличен в аптеките в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola