Сао Палмето за простата

Използването на американската палма джудже, Сао Палмето, за простата е широкоразпространено при мъжете над 50 години. Но се оказва, че растението има благоприятен ефект и върху други аспекти на мъжкото здраве. В следващите редове споделяме повече за ползите от приема на Сао Палмето за здравословното състояние на господата.

Предотвратява загубата на коса

Факторите, които водят до загуба на коса при мъжете са много, но най-често проблемът настъпва поради генетична предразположеност, хормонални промени или някои медицински състояния. Сао Палмето може да помогне в борбата с косопада като балансира нивата на хормоните. Според проучване палмата джудже спомага за блокиране активността на 5-алфа редуктазата (5α-R). Този ензим конвертира мъжкия полов хормон тестостерон в дихидротестостерон (DHT), който се свързва със загубата на коса. Растението предотвратява косопада и като потиска усвояването на DHT в космените фоликули.

Повлиява еректилната дисфункция

Мощните фитостероли в състава на Сао Палмето го превръщат във високоефективен андрогенен стабилизатор. Тъй като регулира хормоните, подобрява вазодилатацията и намалява вазоконстрикцията, растението има благоприятен ефект и за справяне с еректилните смущения. Сао Палмето повишава производството на азотен оксид за стимулиране притока на кръв към мъжкия полов орган. Еректилната дисфункция често настъпва вследствие на прием на някои медикаменти за уголемена простата. Палмата джудже от друга страна повлиява благоприятно както симптомите при проблеми с простатата, така и сексуалната функция.

Проявява противовъзпалителни свойства

Противовъзпалителните ефекти на Сао Палмето се дължат на антиоксидантите епикатехин и метил галат. Тези съединения предотвратяват увреждането на клетките, забавят инфламаторните процеси и предпазват от някои хронични заболявания.

Сао Палмето за простата – това са най-добре познатите ползи от растението

То има доказан ефект при някои състояния, свързани с простатата, като простатит и доброкачествена хиперплазия на простатата. Сао Палмето не напразно е наричан още „природен катетър“ – растението е с доказан благоприятен ефект при уголемена простата. Сао Палмето подобрява функцията и намалява хиперплазията на простатната жлеза.

Природен продукт, който осигурява оптимални количества Сао Палмето за простата и поддържане на добро мъжко здраве

Простабор Форте/Prostabor® Forte е изцяло натурално средство, което съдържа оптимално количество висококачествен, пречистен екстракт от плодовете на Сао Палмето – 320 mg. Активната съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули (Solucaps), които подобряват усвояването и ефективността. Терапията с продукта спомага за потискане разрастването на простатната тъкан, намаляване на размера на жлезата и облекчаване на възпалението и отока. По този начин подобрява уринирането и овладява съпътстващите нарушения в дългосрочен план. Отразява се благоприятно и върху сексуалната функция на мъжете. Продуктът е разработен с максимална чистота, високо качество и няма данни за странични ефекти.

borola