за уголемена простата

Ноември месец е посветен на мъжкото здраве. В следващите редове споделяме какво е необходимо да знаят представителите на силния пол по темата за уголемена простата (доброкачествена хиперплазия на простатата). Това състояние е широко разпространено сред мъжете, особено когато са на възраст над 50 години. Симптомите при доброкачествено уголемяване на простатата често са причина за дискомфорт и ако не се овладеят своевременно, е възможно да влошат качеството на живот. В статията вижте какво споделят експертите по темата.

Позиви за уриниране през нощта – често са индикация за уголемена простата

Честите събуждания през нощта, породени от позиви за уриниране, са един от най-широко разпространените симптоми на доброкачествена хиперплазия на простатата. Но в никакъв случай не са единствената индикация за състоянието! Трудно започване на уриниране, слаб поток на урината и чувство за неизпразнен пикочен мехур в повечето случаи също подсказват за уголемена простата. Причината е, че когато жлезата увеличава размера си, тя притиска уретрата и затруднява изтичането на урината от пикочния мехур. Съветите на специалистите срещу неприятните позиви за уриниране през нощта са да се избягва консумацията на напитки няколко часа преди лягане и да се изпразва пикочния мехур непосредствено преди сън.

Мъжете с доброкачествена хиперплазия на простатата НЕ са в по-висок риск от развитие на злокачествено заболяване на жлезата

Широко разпространена заблуда е, че мъжете с уголемена простата са поставени в по-висок риск от развитие на злокачествено заболяване. Специалистите са категорични, че увеличените размери на жлезата сами по себе си не са предпоставка за рак. Но все пак е важно, ако забележите промяна или влошаване в симптомите, да се консултирате с лекар.

Уголемена простата е често срещан проблем при мъже над 50 години

Състоянието се свързва с напредването на възрастта, като се счита, че доброкачествена хиперплазия на простатата развиват 70% от мъжете над 70 години и 40% от тези над 50 години. Макар и по-рядко от увеличени размери на жлезата могат да страдат и по-млади мъже. Затова специалистите препоръчват при проява на необичайни симптоми да се потърси лекарска помощ за диагностициране на проблема.

Природата има лек за уголемена простата и други състояния на жлезата, причиняващи дискомфорт

Простабор Форте/Prostabor® Forte е изцяло природно средство, което подпомага нормалното функциониране на простатата и пикочно-половата система. Мощният ефект на продукта се дължи на висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg. Благоприятното действие на активната съставка е доказано чрез редица клинични проучвания. Иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) подобрява усвояването и повишава ефективността. Дозира се по 1 капсула дневно, което прави продукта икономически изгоден и улеснява придържането към терапията. Няма данни за противопоказания дори при продължителна употреба.

borola