чести позиви за уриниране през нощта

Чести позиви за уриниране през нощта са сред най-неприятните симптоми на уголемена простата (простатна хиперплазия) при мъжете. При това доброкачествено състояние на простатата, тъканта на жлезата се разраства и притиска пикочния канал (уретрата). Стеснената уретра кара мускулите на пикочния мехур да се свиват по-силно, за да се изведе урината от мехура. С времето мускулите стават чувствителни и пикочният мехур започва да се свива дори, когато има малки количества урина. Така предизвиква чести позиви за уриниране по всяко време на денонощието. За щастие, ако се придържате към следните съвети през деня, може да предотвратите честото уриниране през нощта!

Внимавайте с консумацията на кафе и алкохол

Тези две напитки са известни с диуретичните си свойства – те стимулират активността на пикочния мехур. Консумацията на кафе или алкохол, особено в по-късните часове на деня, може да доведе до събуждане за уриниране през нощта. Алкохолът, от своя страна, освен диуритичен проявява и възпалителен ефект в организма. По този начин влошава вече съществуващата инфламация на простатните клетки и обостря симптомите. Препоръчително е мъжете с хиперплазия на простатата да ограничат приема на спиртни напитки, за да си осигурят спокоен сън.

За да избегнете чести позиви за уриниране през нощта, не пийте вода преди лягане

Хидратацията е много важна за организма и мъжете с уголемена простата трябва да следят приема на течности през деня. Но за да се предотвратят честите събуждания през нощта, е добре 2-3 часа преди лягане да не се консумират никакви напитки или храни с високо съдържание на вода като плодове и зеленчуци.

Поддържайте здравословно тегло

Доказано е, че наднорменото тегло повишава риска от уголемяване на простатата и влошава симптомите на това състояние. Излишните килограми упражняват директно напрежение върху пикочния мехур, като това може да предизвика често уриниране, дори и през нощта. Препоръчително е да спите по гръб, за да избегнете натиск върху мехура. Освен това затлъстяването, особено в коремната област, увеличава съотношението естрогени-андрогени в мъжкия организъм и може да повиши симпатиковата нервна активност. В резултат на това нараства рискът от усложнение на обструктивните уринарни прояви. За да поддържате килограмите в норма, е препоръчително да изберете балансирана диета и да направите физическата активност част от ежедневието. Научно доказано е, че редовното практикуване на спорт допринася за намаляване честотата на уриниране през нощта.

Забравете неприятните чести позиви за уриниране през нощта с помощта на доказан природен продукт

Уролозите у нас препоръчват прием на изцяло натурален продукт за овладяване и профилактика на хиперплазия на простатата. Простабор Форте/Prostabor® Forte дължи мощното си действие на чистия екстракт от Сао Палмето, който се съдържа във всяка течна капсула. Активната съставка съдейства за намаляване размера на уголемената простатна жлеза, овладява възпалението, отока и произлизащите уринарни смущения. Влияе положително върху сексуалната функция. Продуктът се счита за високо ефективна алтернатива на синтетичните средства срещу уголемена простата, без да проявява техните странични ефекти. Има много добра поносимост и може да се приема продължително време.

borola