алкохол и простата

Алкохол и простата е тема, която интересува учените от много години. Ето до какви заключения стигат те в своите изследвания…

Първото по-голямо изследване, посветено на връзката между алкохол и простата

През 1971 г. започва 17-годишно проучване с участието на малко над 6500 американци от японски произход. Целта е да се оцени влиянието на алкохола върху простатната жлеза. През изследвания период са идентифицирани 846 случая на уголемена простата (доброкачествена простатна хиперплазия). Пациентите, които не се повлияват добре от промяна в стила на живот и лекарствата, претърпяват операция.

При анализа на данните учените забелязват, че:

В челната тройка на напитките, които благоприятстват простатното здраве, попадат вино, бира и саке (оризово алкохолно питие). Те до една са получени чрез процес на ферментация.

Впечатление прави, че умереният прием на дестилиран алкохол (като водка) не влияе по никакъв начин на простатата.

През 1986 г. в гр. Бостън, САЩ, стартира изследване с фокус върху тютюнопушене, алкохол и простата

То е проведено сред близо 30 000 здравни работници от мъжки пол за период от 8 години. Резултатите от анализа сочат, че умереният прием на алкохол е свързан с около 43% по-нисък риск от уголемена простата. С увеличаване на количеството алкохол логично нараства и опасността от простатна хиперплазия. Що се отнася до тютюнопушенето, рискът от увеличена простата е по-голяма само при мъжете, които пушат над 35 цигари дневно.

Три независими лабораторни изследвания, пък поставят акцент върху ползата от умерения прием на вино за простатата

Първото е реализирано в гр. Пиза, Италия, през 1999 г. Второто – на о. Крит, Гърция, през 2000 г. Третото – в гр. Мадрид, Испания, през 2002 г. Резултатите са категорични – полифенолите във виното (катехин, епикатехин, кверцетин, рутин, галова киселина и ресвератрол) инхибират разрастването на простатната тъкан.

След темата за алкохол и простата обръщаме поглед към простатното здраве

За здрава простата специалистите у нас препоръчат Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът е с природна формула, напълно безопасен е и е подходящ за продължителен прием. Може да се използва както за профилактика, така и за лечение на едни от най-честите простатни проблеми – уголемена простата и простатит. Активната съставка, която допринася за нормалната функция на простатата, е екстракт от плодове на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg.

Продуктът влияе благоприятно на пикочо-половата система и сексуалната функция. Приемът е удобен – веднъж дневно, което улеснява придържането към терапията. Иновативна форма – Solucaps (течни капсули), позволява цялостно и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект.

Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola