уголемена простата инфекции на пикочните пътища

При мъжете с уголемена простата рискът от инфекции на пикочните пътищата е по-голям. Известно е, че жените са по-уязвимия пол по отношение на проблеми с уринарния тракт. Това се дължи на по-късата уретра, която улеснява достигането на бактериите до пикочния мехур. Нужно е да се отбележи обаче, че представителите на силния пол също не са защитени от уроинфекции. В следващите редове вижте какви са предпоставките, а също и решението на проблема.

Уголемена простата – как се отразява на пикочния мехур?

При подуване простатата може да засегне различни части от отделителната система. Уголемяването на жлезата може да доведе до стесняване на уретрата и това да предизвика затруднено уриниране и слаб поток на урината. Мъжете с този проблем често се оплакват от чувство за непълноценно изпразване на пикочния мехур, дори и след уриниране. При по-сериозните случаи уголемената простата може напълно да запуши уретрата, което води до задържане на урина. Уголемената простата може да окаже натиск и върху пикочния мехур. Това предизвиква чести, внезапни позиви за уриниране.

Възможно ли е уголемена простата да бъде предпоставка за инфекции на пикочните пътища при мъжете?

Инфекции на пикочните пътища обикновено възникват, когато застоялата урина се задържи твърде дълго в пикочния мехур. Дали уголемяването на простатната жлеза ще бъде предпоставка за уроинфекции, зависи главно от симптомите, с които се проявява състоянието. Например, ако имате чести позиви и уринирате обилно, вероятността да развиете инфекция е малка, защото пикочният мехур се изпразва редовно. Но ако симптомите включват затруднено уриниране и непълно изпразване на мехура, е възможно развитието на инфекции поради задържане на урина. В някои случаи мъжете се опитват да ограничат приема на вода, за да намалят честотата на посещенията на тоалетната. Но този подход крие редица рискове за здравето. Киселинността на урината създава отлична среда за размножаване на бактерии и е възможно да раздразни пикочния мехур, и да влоши симптомите.

Много мъже, веднъж развили уринарна инфекция, започват все по-често да страдат от такива. Причината за това е, че бактериите могат да се „крият” в простатната тъкан. В резултат е трудно да се елиминират причинителите на инфекции, дори при продължителен курс на антибиотично лечение.

При уголемена простата се доверете на изцяло натурален продукт, който своевременно овладява симптомите и предотвратява нежеланите последици

Специалистите у нас препоръчват Простабор Форте/Prostabor® Forte при простатни проблеми. Научно доказано е, че този природен продукт спира нарастването на простатата и намалява размера ѝ, улеснява уринирането и предотвратява инфекциите на уринарния тракт. С негова помощ лесно и напълно безвредно мъжете с простатна хиперплазия могат да се предпазят от всички евентуални усложнения.

Този мощен ефект се дължи на активната съставка, а именно първокласен екстракт от плодовете на американската палма джудже Сао палмето (Сереноа репенс) – 320 мг. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Активната съставка се намира в мастноразтворима форма – Solucaps (течни капсули) с цел по-бързо и цялостно усвояване. Тя действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и довеждат до увеличаване на простатата. Продуктът е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. С подобряване на състоянието на простатата, продуктът повлиява положително качеството на сексуалния живот.

borola