ходене по малка нужда

Привикването към ходене по малка нужда в седнало положение благоприятства мъжкото здраве. Поне така смятат някои учени. Прочетете повече по темата в следващите редове.

Ходене по малка нужда в седнала позиция би могло да е от полза при проблеми с простатата

Желателно е мъжете с уголемена простата (доброкачествена простатна хиперплазия) да уринират седнали на тоалетната чиния. Това е заключението на учени след проведено проучване. Изследването е публикувано в рецензираното научно списание с отворен достъп Plos One. То сравнява уродинамичните параметри при здрави мъже и мъже със симптоми на долните пикочни пътища (СДПП).

Отваряме една скоба, че СДПП са често срещани при мъжете над 50 години. Те отчитат комплексно патологичното взаимодействие между пикочния мехур, сфинктерът на уретрата и увеличената простата. Главна причина за появата им е доброкачествената простатна хиперплазия.

Според резултатите от сравнителния анализ участниците с простатни проблеми имат по-добра уродинамика, когато уринират седнали. При мъжете в добро здраве обаче не се откриват разлики между ходенето по малка в нужда в седнало и изправено положение.

„Уринирането в седнала позиция може да е от полза при увеличена простата. Препоръчваме го на засегнатите, макар да са нужни още изследвания в тази посока“, казват учените.

Твърди се също, че уринирането в седнало положение при мъжете може…

  • да намали риска от проблеми с простатата
  • да доведе до по-добър сексуален живот

Тези твърдения тръгват от Виго Хансен, член на Лявата партия в Швеция. В средата на 2012 г. той призовава колегите си да уринират седнали в сградата на Общинския съвет. В последващо интервю пред местна телевизия Хансен обяснява, че се позовава на мнението на експерти. В заключение изтъква, че облекчаването по малка нужда в седнало положение е по-хигиенично и по-здравословно.

Дебатът около това дали ходене по малка нужда в седнала поза наистина влияе положително на мъжкото здраве продължава

Едно обаче е сигурно – Простабор Форте/Prostsbor® Forte е насреща за здрава простата и добра сексуална функция. Това е 100% природен продукт, предназначен за нормална работа на простатната жлеза и пикочо-пoловата система. Благодарение на оптималното количество висококачествен стандартизиран екстракт от плодове на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg този дар от природата:

  • действа благоприятно при доброкачествено увеличение на простатата, като намаляване размера и отока на жлезата
  • подобрява уринирането
  • повишава сексуалното самочувствие

Иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) усилва ефективността на продукта. Тя позволява цялостно и бързо усвояване на активната съставка от организма, а оттам и по-мощно действие.

Дозировката е по 1 капсула дневно. Една опаковка с 30 течни капсули стига за дълго време. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

borola