трудност при уриниране

Един от най-честите и неприятни проблеми, които мъжете с уголемена простата изпитват, е трудност при уриниране. Ако и вие сте сред потърпевшите, продължете с четенето. В следващите редове ще споделим добри практики, препоръчвани от уролозите за улесняване на уринирането при хиперплазия на простатата.

Отпускане преди уриниране

Ако се тревожите, че отново ще ви е трудно да уринирате, можете наистина да влошите проблема. Притеснението може да повлияе на гладката мускулатура на простатата и да напрегне мускулите в отвора на пикочния мехур. Ако тези мускули не успеят да се отпуснат, процесът на уриниране ще бъде затруднен. За да не се случи това, се опитайте да се отърсите от тревогите преди да посетите тоалетната.

При трудност при уриниране – опитайте да уринирате в седнало положение

Опитайте нов подход и уринирайте в седнало положение, препоръчват уролозите. Друг начин, който също би помогнал, е първо уриниране в изправено положение, после сядане на тоалетната чиния и опит за повторно уриниране. Тази техника е позната като „двойно уриниране” и е много подходяща за прилагане преди лягане. Допринася за по-добро изпразване на пикочния мехур, предотвратяване задържането на урина и нуждата за често посещение на тоалетна през нощта.

Осигуряване на достатъчно време за уриниране

Не бързайте, а си дайте достатъчно време. Това е най-добрият подход, който ще ви помогне да уринирате по-лесно и по-качествено да изпразните пикочния мехур. През времето, в което чакате, не мислете за проблема, а се съсредоточете върху нещо друго. Можете да почетете книга или вестник, които да ви помогнат да се отпуснете.

Използване на водата като помощно средство

Възползвайте се от релаксиращия ефект на течащата вода като средство за провокиране и улесняване на уринирането. Можете да пуснете водата в чешмата или да си представите течаща вода, докато използвате тоалетната. Някои мъже споделят, че тази техника им помога да започнат да уринират.

Природен терапевтичен подход срещу трудност при уриниране

За да се избавите от проблемите с уринирането трябва да насочите усилия към намаляване размера на уголемената простата. Можете да го направите, като започнете прием на Простабор Форте/Prostabor® Forte.

Природният продукт е пръв избор на уролози и множество доволни пациенти у нас при доброкачествено уголемяване на простатата. Той е с високо съдържание на стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) – 320 mg. Активното вещество е добре позната мощна природна алтернатива за улесняване на уринирането и намаляване на уголемената простатна жлеза. Потиска ензимните системи, нарушаващи хормоналния баланс и провокиращи хиперплазия на простатата. По този начин допринася за овладяване на отока и възпалението, редуциране на простатната тъкан и облекчаване на иритацията на пикочния мехур. Подобрява уринирането и разрежда честотата на уриниране.

Продуктът е с действие, съизмеримо с това на синтетичните медикаменти за уголемена простата, но без странични ефекти. Не пречи, а подпомага сексуалната функция. Подходящ е за продължителен прием.

borola