пчелен прашец простатит

Проучване на шведски и немски учени установява, че приемът на пчелен прашец помага при лечение на простатит и други проблеми с простатата. Повече подробности по темата чететете в следващите редове.

Изследването, което сочи използването на пчелен прашец като ефективен метод при простатит и други проблеми с простатата, е проведено от…

уролозите д-р Алкен, Джонсън и Рол. Те проследяват здравословното състояние и ефектът от терапията на 172 мъже с простатит. При анализа на данните впечатление им прави, че голяма част от пациентите, ползвали пчелен прашец като част от лечението:

  • се чувстват по-добре
  • не съобщават за странични ефекти

На базата на наблюдението те правят извода, че пчелният прашец е ефективно и безопасно средство при възпаление на простатната жлеза.
Проведените клинични проучвания потвърждават, че този био продукт има добре изразени ползи за мъжете с простатит. Приемът му оказва положителен ефект върху работата на простатата и уринарния тракт и облекчава леки до умерени пикочни симптоми.

Учените подозират, че пчелният прашец помага и при пациенти с по-сериозни проблеми с простатата

Основание за това им дава фактът, че състоянието на 75-годишен мъж със сериозни оплаквания от простатата значително се подобрява след прием на прашеца. Направеният рентген установява, че размерът на простата е намален. В допълнение пациентът съобщава за:

За изненада на учените интензивността на субективните симптоми, характерни за доброкачествена простатна хиперплазия, намалява с до 75%.
На този етап изследователите нямат категоричен отговор на въпроса на какво се дължи полезното действие на пчелния прашец при проблеми с простатата. Единодушни са обаче, че той потиска възпалението. Предстои да бъде изяснен механизмът му на действие за постигане на този ефект.

Все още са необходими допълнителни изследвания за потвърждаване на ефекта от приема на пчелен прашец при простатит и увеличена простата

Към момента на фармацевтичния пазар има природен продукт с доказани ползи при проблеми с простатата. Това е Простабор Форте/Prostabor® Forte. Благодарение на своя натурален състав и висока ефективност той е разумна природна алтернатива на лекарствата за простатит и уголемена простата. Поради способността му да улеснява уринирането често е наричан „природен катетър“. В основата на благоприятното влияние, което оказва върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата, стои екстрактът от Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg. Активната съставка има ясен механизъм на действие. Попадайки в организма, тя потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони и довеждат до увеличаване на простатата. Експериментални данни показват, че Сао Палмето инхибира разрастването на простатната тъкан, като редуцира възпалението и отока.

За още по-бързо действие и максимална ефективност активната съставка се предлага в иновативна форма – Solucaps (течни капсули). Продуктът не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola