Възпаление на простатата – причини и последствия възпаление на простатата - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgИндекс на телесната маса – началните стойности са важни!feminorm.comЗдрав сън при зрели жени – преодолимо предизвикателство!gingira.bgСлънцезащита за деца – ето най-разпространените митове!imunobor.comСлаба имунна система при деца – последица от пандемиятаocolut.comЛекарство за катаракта – ще замени ли операцията? Full view

Възпаление на простатата – причини и последствия

Простатата е малка жлеза, част от репродуктивната система на мъжете. Когато е здрава, тя извършва важни функции като производството на секрет, който защитава семенната течност. Но при възпаление на простатата (простатит) се наблюдават тревожни симптоми, които налагат преглед при специалист.
Простатит, заедно с доброкачествена хиперплазия на простатата са сред най-често срещаните проблеми с простатната жлеза. Възпаление на простатата може да засегне мъже във всяка възраст и се смята, че един на всеки шестима преживява симптомите на простатит в определен етап от своя живот.

Възпаление на простатата – причини

Сексуалните контакти без предпазни средства са сред възможните причини за поява на простатит, поради преминаване на бактерии в уретрата, от където те лесно достигат до жлезата.
Друга вероятна причина за бактериален простатит е запушване на изхода на пикочния мехур, което може да е резултат от уголемяване на простатната жлеза. Това предизвиква инфекция на пикочните пътища, която преминават към простатата.
Някои здравословни състояния също се смятат за възможна причина за възпаление на простатата. Такива са диабет, вирусна инфекция и др.

Негативни последствия от възпаление на простатата

Усложнения и негативни последствия от простатит:
• Острият простатит е възможно да се превърне в хроничен простатит
• Дизурия (болезнено и затруднено уриниране)
• Запушване на изхода на пикочния мехур
• Разпространение на инфекцията в кръвния поток
• Абсцес на простатната жлеза
• Проблеми с плодовитостта

Освен това простатитът може да повиши нивата на простатния специфичен антиген (PSA), което също само по себе си води до определени усложнения.

Не пренебрегвайте проявите на възпаление на простатата

Възпаление на простатата е проблем, към който трябва да се подходи особено сериозно. Тъй като симптомите могат да се сбъркат с някои други състояния като доброкачествена хиперплазия е добре да се идентифицира с точност проблема. Едва тогава да се приложи правилната терапия.

Възпаление на простатата, както и уголемена простата са проблеми, които се повлияват добре чрез прием на натурални средства. Простабор Форте/Prostabor® Forte е природен продукт, който дължи ефекта си на качествения пречистен екстракт от Сао Палмето. Това вещество по естествен и безопасен начин облекчава възпалението и намалява размера на простатната жлеза. Ефективността на активната съставка нееднократно е доказана чрез клинични проучвания. Не случайно го наричат природен катетър.

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x