простата уриниране

Ако страдате от уголемена простата сте запознати до болка с нощните позиви, трудното уриниране и всички останали проблеми, които състоянието предизвиква. За да помогнем на мъжете, страдащи от простатна хиперплазия, сме подготвили методи, чрез които да се облекчат уринарните проблеми.

Полезни практики за по-лесно уриниране при доброкачествено уголемена простата

Бъдете физически активни

Липсата на физическа активност може да провокира задържане на урина. В тази връзка, специалистите съветват да не спирате да се движите. Можете да включите в ежедневието си минути за спорт. Правете упражнения по избор, бягайте, разхождайте се или плувайте. Една от широко препоръчваните ефективни практики за редуциране на уринарните проблеми е правенето на упражненията на Кегел. Изпълняват се по следния начин. Застанете изправени или седнете на тоалетната чиния. Започнете да свивате и отпускате тазовите мускули. Това са тези, които отговарят за стартиране и задържане на уринирането. При свиване – задръжте 5 секунди и отпуснете. Правете 15 повторения, по 3 до 5 пъти дневно, за да подобрите функцията на пикочния мехур.

Старайте се да овладявате стреса

Стресът се отразява негативно върху много аспекти от здравето. Тревожността и напрежението повишават честотата на позивите за уриниране. Опитайте се да ограничите влиянието на стреса, като опитате дихателни упражнения за успокоение, медитация или други работещи за вас практики.

Опитайте техника за повторно уриниране

След пълно уриниране изчакайте няколко секунди и се опитайте да повторите процеса. По този начин ще успеете напълно да изпразните пикочния мехур. Това ще спомогне и за намаляване на усещането за постоянна нужда от уриниране, което е често срещано при простатна хиперплазия.

Топлина и масаж за по-лесно уриниране при уголемена простата

За да отпуснете мускулите и да стимулирате отделянето на урина, приложете затопляща гумена възглавничка върху долната част на корема. Можете да вземете още релаксиращ топъл душ или вана. За да постигнете пълно уриниране, масажирайте и приложете лек натиск върху пикочния мехур. Той се намира ниско долу в коремната област.

Доверете се на природната помощ за улесняване на уринирането при простатна хиперплазия

Разумна и натурална алтернатива за решаване на уринарните проблеми при уголемена простата е приемът на Простабор Форте/Prostabor® Forte. Положителният му ефект се крие в мощната активна съставка – стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето. Тя действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават хормоналното равновесие в мъжкия организъм и водят до уголемяване на простатната жлеза. Действието на Сао Палмето е насочено и към намаляване на разрастването на простатната тъкан и овладяване на отока и възпалението ѝ.

Простабор Форте повлиява всички симптоми на хиперплазия на простатата, като е удачен за прием при профилактика и поддържащо лечение. Няма противопоказания и е подходящ за дълговременна употреба. Дозировката му зависи от тежестта на симптоматиката. При леко изразена – 1 капсула дневно, при умерена – 2 капсули на ден, а при тежка – след консултация с уролог.

borola