билки за уголемена простата

Много мъже прибягват към натурално лечение с билки за уголемена простата. Използването на природна терапия дава положителни резултати и не нанася вреди на здравето. В следващите редове ще посочим няколко билки и лековити растения, които благоприятстват овладяването на простатната хиперплазия.

Билки за уголемена простата – вижте най-полезните:

Пигеум (Африканска слива)

Екзотичното растение се слави с лековитите си свойства при уголемена простатна жлеза. Африканската слива съдържа широко разнообразие от мастни киселини и стероли като бета-ситостерол. Химичното съединение оказва антиоксидантен и противовъзпалителен ефект върху урогениталния тракт. Различни научи изследвания показват, че използването на екстракт от Африканска слива повлиява неприятните прояви на простатна хиперплазия.

Бабасу

Родното място на растението от семейство Палмови е Бразилия. Местните племена са използвали изсушени ядки от Бабасу за лечение на урогенитални проблеми. Днес, маслото от ядките на палмата показва много добри резултати при третиране на простатна хиперплазия като има директно антиоксидантно и противовъзпалително действие.

Коприва

Копривата има богато съдържание на фитостероли и е естествен диуретик. Това значи, че улеснява уринирането и извеждането на токсините от организма. Благоприятното ѝ действие за намаляване на размера на простата се доближава до това на мощните Пигеум и Сереноа репенс.

Сао Палмето (Сереноа репенс) – най-мощна сред лековитите билки за уголемена простата

Палмовото дърво неслучайно е наричано „природен катетър“. Растението от векове се използва в традиционната медицина за лечение на проблеми с уринарния тракт. Подложено е на редици изследвания и е най-използваното природно средство за овладяване на доброкачествената хиперлазия на простатата. Проучвания доказват, че екстрактът от Сао Палмето подобрява функцията на уринарния тракт, улеснява уринирането, контролира инконтиненцията и редуцира нощните позиви. Освен, че намалява силата на симптомите, Сао Палмето им директен противовъзпалителен ефект. Приемът на Сао Палмето са счита за най-добрия естествен метод за намаляване размерите на уголемената простатна жлеза.

Мощната сила на Сао Палмето в един природен продукт за овладяване на хиперплазия на простатата

Висококачествен, стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето с най-висока чистота и ефективност ще откриете в Простабор Форте/Prostabor® Forte.

Простабор Форте е изцяло натурално средство за алтернативна терапия на доброкачествена хиперплазия на простатата. Активната съставка на Простабор Форте действа директно чрез потискане на ензимните системи, водещи до уголемяване на простатната жлеза. Благотворното противовъзпалително действие на Сао Палмето овладява отока на простатната тъкан. По този начин контролира разрастването ѝ. Приемът на Простабор Форте улеснява процеса на уриниране, намалява нощните позиви за уриниране и иритацията на пикочния мехур. Научно установено е, че Простабор Форте проявява ефект, съизмерим с този на синтетичните лекарства, без техните противопоказания.

Простабор Форте е напълно безопасен и не повлиява негативно сексуалната функция. Предлага се под формата на течни капсули с най-висока и бърза усвоимост от организма.

borola