профилактика на простатата

Здравето на простатата зависи до голяма степен от методите за нейната профилактика. Кои са прийомите с които можете да предотвратите появата на проблеми с простатата?

Основни препоръки за профилактика на простатата

  • увеличете приема на пресни плодове и зеленчуци. Те са богати на цял асортимент от борещи възпалението фитонутриенти – антиоксиданти, фитофеноли, витамини, минерали, фибри.
  • консумирайте зелен чай – той съдържа съединения, наречени катехини. Те се натрупват в простатата, където моделират продукцията и активността на мъжките хормони и оказват влияние върху поддържане на доброто състояние на простатата.
  • поддържайте здравословно тегло – доказана е връзката между наднорменото тегло и високия риск от хиперплазия на простатата. Затлъстяването в областта на талията и ханша се счита за много сериозен предразполагащ фактор.
  • изпълнявайте редовни физически упражнения за горене на калории и избягване на затлъстяването. Раздвижването подобрява циркулацията на кръвта, което предотвратява нейния застой в малките кръвоносни съдове на простатата.
  • контролирайте стреса – изследвания са установили връзката между стресовото активиране на симпатиковия дял на нервната система, хормоналните промени и доброкачествена простатна хиперплазия.
  • поддържайте сексуалната си активност
  • ограничете приема на алкохол – алкохолните метаболити в организма дразнят простатата и влошават симптомите на простатните заболявания.

По-нисък калориен прием – важен съвет за профилактика на простатата

Учените отчитат, че простатна хиперплазия се наблюдава почти със стопроцентова честота при мъжете, които приемат висококалорични храни. Акумулирането на мастна тъкан и ефекта ѝ върху хормоналната активност се разглежда като много вероятна връзка между обилното хранене и нарастването на простатата. Именно нарушеният хормонален баланс и засиленото трансформиране на тестостерона в дихидротестостерон е в основата на доброкачественото уголемяване на простатата.

За щастие, поддържането на здрава простата може да се постигне с естествени стъпки. Някои от тях са свързани с храненето и избягването на храни и подправки, които дразнят и влошават проявите на простатните заболявания. Други включват приема на храни, богати на омега-3 мастни киселини, които заздравяват клетъчните мембрани. Повечето хора имат недостиг на тези хранителни компоненти в организма си, а това отваря вратите за възпаления и хормонални дисфункции. Те са главните фактори, които повлияват здравето на простатата.

За по-голям ефект при профилактика на простатата – съчетайте здравните мерки с прием на природно средство за здрава простата

Предложените мерки показват висока ефективност за предпазване от развитие на най-честото заболяване, засягащо простатата – доброкачествена хиперплазия.

Прилагането им може да се допълни от приема на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Продуктът съдържа мощната активна съставка – екстракт от Сао Палмето. Растението е известно с невероятните си свойства в борбата с простатните проблеми.

Приемът на Простабор Форте спомага за нормализиране размера на простата и намаляване на отока ѝ, потискайки протичането на хормоналните процеси, които отключват хиперплазията. С редовен прием на Простабор Форте веднъж дневно, се извършва качествена профилактика срещу простатни заболявания. При простатни проблеми, продуктът се дозира според симптоматиката. Простабор Форте е напълно безвредно средство, с високо качество и максимална чистота, предназначено за продължителна употреба.

borola