увеличена простата лечение

В текущата статия ще представим главните методи за лечение на увеличена простата. Ще се спрем както на конвенционалните, така и на алтернативните терапии. Да не губим време и да започваме!

Водещи методи за лечение на увеличена простата

Медикаментозна терапия

При увеличена простата се прилагат лекарства, които помагат за овладяване на симптомите и предотвратяване на усложнения като задържане (ретенция) на урина и болка в бъбреците. Уролозите най-често предписват:

  • лекарства за отпускане на мускулите на простатата и шийката на пикочния мехур, т.нар. алфа блокери
  • лекарства за намаляване размера на простатната жлеза, наречени 5-алфа редуктазни инхибитори
  • антибиотици за намаляване възпалението на простатата

Въпросните лекарства могат да се използват поотделно или в комбинация в зависимост от симптомите и размера на простатата.

Хирургично лечение

В тежките случаи на уголемена простата, когато медикаментите не водят до желания ефект, се налага инвазивно лечение. Обикновено това се случва при наличие на постоянен катетър за уриниране, голямо количество кръв в урината, камъни в пикочния мехур или бъбречна недостатъчност. По преценка на лекаря се извършва една от двете манупулации:

  • простатектомия – отстраняване на части или на цялата простата
  • трансуретрална резекция на простатата – отстраняване на простатната тъкан на парчета с помощтта на електрически ток

Понякога не се стига до премахване на простатната жлеза. Достатъчно е само да се направи само малък разрез на простатата, за да се улесни преминаването на урината през уретрата.

Фитотерапия – метод за лечение на увеличена простата чрез лечебни растения

Природните продукти могат да се използват самостоятелно или като допълнение към назначеното от лекаря медикаментозно лечение. Най-често препоръчвани са фитотерапевтичните средста с екстракт от плодовете на Сао палмето (Сереноа репенс). Причината е, че тази активна съставка има отлично противовъзпалително и диуретично действие. Преустановява възпалителните процеси в простатната жлеза, подпомага и улеснява уринирането.

Фитотерапевтично лечение с доказан резултат при увеличена простата

Простабор Форте/Prostabor® Forte е безспорен лидер сред продуктите на базата на Сао палмето, предлагани у нас. Този изцяло природен продукт превъзхожда своите конкуренти по качеството на съставката, фармацевтичната форма и технологията на производство. Активното вещество се намира в иновативни течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощен ефект. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

Научно доказано е, че действието на Простабор Форте е съизмеримо с този на синтетичните лекарства. Разликата е в това, че липсват странични ефекти и нежелани реакции.

Продуктът не повлиява качеството на сексуалния живот. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозировката се определя от тежестта на симптомите.

borola