простата и спорт

Днес ще поговорим по темата „простата и спорт“. Продължавайте да четете, за да се запознаете с научно потвърдена информация за ползите на физическата активност за простатното здраве. Разберете още кои спортове предпазват от проблеми с простатата и кои ги провокират.

Простата и спорт – ето какви са позитивите от активния начин на живот върху здравето на простатата

Редица изследвания сочат, че редовното физическо натоварване помага да се предотврати простатит, доброкачествена простатна хиперплазия и дори злокачествено образувание на простатата. В редовете по-долу ще се спрем на 2 от тях.

Мъжете, които тренират минимум по 5 часа седмично, имат 50% по-нисък риск от уголемяване на простатата от тези, които спортуват максимум 2 часа седмично. Това установява изследване, публикувано в Harvard Health Publications.

Интензивните тренировки, практикувани 3 часа в седмицата, намаляват с 61% опасността от злокачествено образувания на простатата при мъжете. До това заключение пък достигат учени от Калифорнийския университет.

Начинът, по който спортът предпазва здравето на простатата, не е напълно изяснен. Предполага се, че редовните физически упражнения противодействат на проблемите с простатната жлеза, като намаляват стойноститите на тестостерона.

Простата и спорт – най-добрите физически активности за простатната жлеза

Въпреки че не е уточнено как точно двигателната активност пази простатата, със сигурност се знаят спортовете, които благоприятстват нейното здраве. Това са:

  • енергично ходене, бягане и спортен туризъм
  • футбол, баскетбол и хандбал
  • плуване
  • голф
  • тенис
  • гребане

Простата и спорт – една физическа активност, която трябва да се упражнява с повишено внимание

И едно предупреждение – колоезденето е единственият спорт, който трябва да се практикува умерено от мъжете. В противен случай те рискуват да си навлекат проблеми с простатата.

За да се намали здравният риск, е нужно да се намали допълниятелният натиск на нервите и кръвоносните съдове в областта на гениталиите. Това може да се постигне с помощта на мека и удобна велосипедна седалка и подходящи велопанталони.

Усилване на положителния ефект на спорта върху здравето на простатата с доказан природен продукт

Специалистите по мъжко здраве у нас горещо препоръчват на мъжете Простабор Форте/Prostabor® Forte за още по-сигурна защита от проблеми с простатата.

Положителното въздействие на този природен продукт върху простатното здраве се дължи на мощната активна съставка Сао Палмето (Сереноа Репенс). Научно доказано е, чe тя е способна да потисне важен хормонорегулиращ ензим, виновен за развитието на простатна хиперплазия и злокачествено образувание на простатата.

Простабор Форте се приема веднъж дневно за осигуряване на качествена профилактика на простатни заболявания. Има отлична поносимост и е напълно безопасен. Наличен е в аптечната мрежа, в магазини „Здраве и природа“ и в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola