простата еректилна дисфункция

Мъжете, които страдат от уголемена простата и еректилна дисфункция, често си задават въпроса съществува ли връзка между двата проблема. Причина ли е простатната хиперплазия за нарушения в ерекцията – ще обясним в следващите редове.

Повече за еректилната дисфункция

Еректилна дисфункция е медицински термин, който се използва за назоваване на смущения в ерекцията. Характеризира се с трудно или невъзможно постигане и задържане на ерекцията, и затрудняване на половия акт.

Еректилната дисфункция е често срещан сексуален проблем, за който много мъже не търсят решение. Интимното нарушение обаче, може да бъде сигнал за здравословни проблеми, които не бива да се неглижират.

За да разберете по-добре защо се появява еректилната дисфункция, нека засегнем темата за физиологичния процес на ерекцията. За да се постигне тя, мозъкът изпраща сигнали по нервите до мъжкия полов орган. Тези нерви се намират в близост до простатната жлеза. Нервните сигнали отпускат мускулите в пениса. Това способства за кръвоснабдяване на кавернозните тела в половия орган и получаване на ерекция.

За да поддържа мъжът нормална ерекция са нужни няколко основни компонента. Да има стабилни нива на тестостерон, добро кръвообращение и нервна система, нормално кръвоснабдяване на пениса и сексуално желание. Липсата на един от тези фактори води до нарушаване на ерекцията.

Връзка между простата и еректилна дисфункция

Въпреки че простата не участва пряко в процеса на ерекция, тя играе важна роля в сексуалния акт. Простатната жлеза произвежда гъст, прозрачен флуид, който участва в образуването на семенната течност. Както посочихме, нервите, които спомагат за постигане на ерекция, се намират в непосредствена близост до простатата. Те могат лесно да бъдат увредени от медикаменти, използвани за лечение на доброкачествено уголемяване на простатата или други заболявания на жлезата. Нужно е да се подчертае, че средствата за третиране на простатните проблеми не бива да имат отношение към нарушаване на сексуалните функции. Ако се наблюдават смущения и причината за тях е методът на лечение, той трябва отново да бъде преразгледан от специалист.

Терапия при уголемена простата, която не нарушава сексуалните функции

Мъжете с хиперплазия на простатата могат да обърнат вниманието си към един алтернативен метод за третиране на проблема. Той има три основни предимства – висока ефективност, безопасност за здравето и запазване на сексуалните функции на мъжа. Природна алтернатива за овладяване на простатна хиперплазия ще откриете в лицето на Простабор Форте/Prostabor® Forte.

Простабор Форте се базира на мощната активна съставка екстракт от плодовете на Сао Палмето. Той потиска ензимните системи, които причиняват дисбаланс в половите хормони и уголемяване на жлезата. Приемът на продукта при хиперплазия на простатата намалява разрастването на тъканта, овладява възпалението и оттока ѝ. По този начин овладява всички смущения, произтичащи от уголемяването на простатата. Простабор Форте не води до нарушаване на сексуалните функции, а дори помага на мъжете да поддържат нормалния си интимен живот.

borola