простата проблеми

Неприятните симптоми на уголемена простата имат физическо и психологическо влияние и често са причина за сексуални проблеми.

Проблемите с простатата са естествено последствие от напредване на възрастта при мъжете

Простатната жлеза е разположена в областта на таза, под пикочния мехур, и обгражда като пръстен уретрата, която извежда урината от мехура. Основната роля на простатата е свързана с производството на семенна течност. Дори при уголемена простата тази нейна функция е запазена, но в тези моменти се появява друго неудобство, причинено от местоположението на жлезата. Нарастването на размерите ѝ притиска уретрата и по нея не може да преминава свободно урина. Това предизвиква основните оплаквания при уголемена простата – затруднено уриниране с чести позиви, но с невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур.

Уголемяването на простатната жлеза засяга отделителната система и може да доведе до проблеми със сексуалните функции. Допълнително, те могат да възникнат и като страничен ефект от прилагането на различни медикаменти при лечение на простатна хиперплазия.

Простатните оплаквания се появяват с определени възрастови закономерности

При млади мъже, симптомите са парене, смущения и затруднения на уринирането. Те обичайно са свързани с развитие на инфекции и простатит, който физически не намалява сексуалните влечения и функции. Тези състояния могат да повлияят на психологическо ниво чрез притеснения и страх от сексуален провал.

При мъжете над 50 години, по естествени причини и физиологични закономерности, простатата нараства и често се развива доброкачествена простатна хиперплазия.

Сексуални проблеми най-често се наблюдават при ненавременно взети мерки за овладяване на простатната хиперплазия. Те се появяват след допускане на драстично разрастване на простатата с притискане и увреждане на прилежащите нерви и кръвоносни съдове. Такова състояние може да доведе до еректилни и други сексуални смущения.

При много засегнати мъже се наблюдава спад в сексуалното влечение

Сексуалните проблеми при хората с уголемена простата, освен на психологична основа, често се дължат и на страничните ефекти на медикаментите. Истината е, че повечето медицински продукти, предписвани за нормализиране размерите на простатата, предизвикват проблеми от сексуално естество. Специалистите са на мнение, че при възникване на простатна хиперплазия е необходим приемът на природни продукти, без противопоказания. Те са подходящите средства, които контролират простатните смущения и запазват мъжката потентност.

Ретроградната еякулация е един от сексуалните проблеми, възникващи при уголемена простата

Уголемяването на простатата и притискането на уретрата създават физическа бариера пред нормалната еякулация. Много често, вместо извън тялото, тя се насочва в обратна посока – към пикочния мехур. Този патологичен процес е известен като ретроградна еякулация и е друг от честите сексуални проблеми, появяващи се като следствие на увеличения размер на простатата.

Увеличената простата поражда и други сексуални проблеми

Редом с отслабеното либидо и ретроградната еякулация, уголемената простата може да доведе и до други сексуални смущения. Често например, се възпрепятства получаването или поддържането на пълноценна ерекция и се стига до невъзможност за осъществяване на сексуален контакт.

За овладяване на хиперплазията на простата и елиминиране на сексуалните проблеми, разчитайте на природната сила

До обезпокоителни здравни последици може да не се достигне при добра информираност и навременно взети мерки за овладяване на простатното уголемяване. Много важно е да се разбере, че то не е неизлечим и безвъзвратен процес. Напротив, съществуват средства, при това природни и безвредни, с които простатната хиперплазия може да остане само неприятен спомен.

Безспорен добър ефект при уголемяване на простатата, благодарение на естествения си състав, има Простабор Форте / Prostabor® Forte. Продуктът съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на растението Сао Палмето. Препоръчва се за прием от мъже с простатна хиперплазия, за потискане разрастването на жлезата и намаляване на отока и възпалението. Простабор Форте е наричан „природен катетър“, тъй като улеснява уринирането и редуцира осезаемо неприятните симптоми при уголемена простата.

С приема на Простабор Форте се постига ефективно намаляване размера на увеличената жлеза и се запазват добрите сексуални функции.

Простабор Форте може да се приема продължително, като е практически безвреден и има отлична поносимост. Продуктът е изцяло натурален, разработен с максимална чистота и високо качество. Активната му съставка е под формата на иновативните течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-добро усвояване от организма.

borola