лечение на уголемена простата

Редица лекарствени средства намират приложение в медикаментозното лечение на уголемена простата. Защо обаче засегнатите мъже не бива да посягат към тях с лека ръка и коя е тяхната природна алтернатива? Отговорите на тези въпроси ще откриете в настоящата статия.

За вредата от лекарствата за лечение на уголемена простата

За почти всички лекарства е характерно, че наред с ползите от приема им се появяват и неизбежни вреди, известни като странични ефекти. Това важи и за синтетичните лекарствени средства, които се прилагат за лечение на уголемена простата. В много от случаите се получава така, че те повече вредят, отколкото да помагат. Това налага към приема на медикаменти да се подходи изключително внимателно и само след консултация със специалист.

От първостепенна важност при лечение на уголемена простата е препоръката и мнението на лекуващия лекар

Именно лекарската консултация би следвало да запознае всеки мъж с проблеми с простатата с евентуалните последствия от приема на лекарствени средства. Това се налага, тъй като повечето от лекарствата за лечение на уголемена простата съдържат синтетични активни съставки. Те оказват сериозно влияние на редица химични и биологични реакции в тялото. Потенциално могат да доведат до силни странични въздействия.

Странични ефекти на лекарствените средства, използвани за лечение на уголемена простата

Ето някои често срещани странични ефекти на медикаментите срещу уголемена простата:

  • аритмия (сърцебиене, ускорен или неравномерен пулс), болка в областта на сърцето
  • болка в гърдите
  • сърбеж, обриви или други кожни алергични реакции
  • задух и затруднено дишане
  • подувания на очите, лицето, езика, устните или отичане на крайниците
  • трудности при преглъщане
  • силна замаяност и усещане за световъртеж при изправяне
  • внезапно влошаване или загуба на зрението или слуха
  • сексуални смущения (болезнена ерекция, продължаваща по-дълго от нормално)

Обикновено нежеланите странични реакции се проявяват след прием на инхибитори на фосфодиестеразния ензим или алфа блокери. Те често са изписвани за лечение на уголемена простата. За щастие обаче те имат алтернатива.

Алтернатива на лекарствата, прилагани за лечение на уголемена простата

Проведени са редица изследвания, които доказват, че е възможно с природни продукти, съдържащи екстракти от лечебни растения, да се постигне позитивен ефект при лечение на уголемена простатата. Освен че са безвредни, те не отстъпват по ефективност на синтетичните лекарствени средства.

Природни средства за лечение на уголемена простата – доказан ефект, без никакви странични ефекти

Природата ни е дарила с едно добре познато лечебно растение – Сао Палмето (Сереноа Репенс), което има благотворно въздействие при простатна хиперплазия. Действието му е насочено към нормализиране размерите и функциите на простатата. Улеснява уриниране. Няма описани случаи, при които приемът му да е предизвикал нежелани последствия в мъжкия организъм.

Природният продукт с доказан ефект, който доставя максимално качествен екстракт от Сао Палмето

На пазара у нас висококачествен екстракт от Сао Палмето се съдържа в Простабор Форте / Prostabor® Forte. Ето защо този природен продукт е неизменна част от лечението на уголемена простата. Той се различава от останалите продукти не само по качество на съставката, а и по фармацевтичната форма и технологията на производство. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага, осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на активното вещество, а оттам и по-мощен ефект. Процесът на стандартизация е гаранция за чистотата и ефективността на всяка капсула.

Редица клинични проучвания доказват, че лечението на уголемена простата може да се проведе успешно с приема на Простабор Форте. При това без опасност от увреждане на други органи в тялото. Той е изцяло природен продукт, който няма странични ефекти и е безвреден, независимо от продължителността на употреба.

Приеман редовно Простабор Форте потиска възпалението, намалява размера на простатата и улеснява уринирането

Поради мощния му ефект при затруднено уриниране е наричан „природен катетър“. При голяма част от потърпевшите се наблюдава подчертано и трайно подобрение.

С Простабор Форте лечението е насочено изцяло към уголемена простата. Организмът не страда от други взаимодействия. Продуктът има отлична поносимост. Не повлиява качеството на сексуалния живот.

borola