симптоми на уголемена простата

Важно е да се познават основните симптоми на уголемена простата. Все пак простатната хиперплазия е реална опасност, а знанието дава възможност за избор на най-добрата терапия.

Основните симптоми на уголемена простата

Лъжливи позиви за уриниране

Честите напразни позиви за уриниране са едни от най-ясните знаци, които тялото подава за увеличена простата. Желанието за уриниране е настойчиво, но на практика невъзможно. Колкото и да стои в тоалетната, мъжът не успява да изпразни пикочния мехур. Всичко това си има своето обяснение. Уголемената простата оказва натиск върху уретрата, което на свой ред поражда лъжливи позиви за уриниране.

Трудно уриниране – един от главните симптоми на уголемена простата

Трудността при отделяне на урина е друг сигнал, който подсказва за увеличена простата. При мъжете с увеличена простата потокът на урината е слаб, прекъснат, колеблив. Трудното уриниране често е съпроводено от напрежение в пикочния канал.

Задържане на урина

Невъзможността да се изпразни напълно пикочния мехур от събраната в него урина също говори за увеличен размера на простатата. В основата на оплакването стои запушването (обструкцията) на уретрата. Уголемената простата притиска уретрата, затруднява уринирането и създава усещане за неизпразнен пикочен мехур. Неглижирането на това оплакване може да доведе до сериозни бъбречни увреждания, а оттам и до животозастрашаващи последствия.

Често уриниране

Учестеното ходене до тоалетна (над 4-7 пъти дневно) е чест симптом на увеличена простата. Нарасналата простатна жлеза притиска уретрата и пикочният мехур реагира с по-чести позиви за уриниране. Състоянието не е никак безобидно. Необходимостта от често ходене до тоалетна се поражда и през нощта, което смущава съня, повишава стреса и пречи на качествената почивка. Това на свой ред крие риск от редица здравословни проблеми.

Парене, щипане, болка при уриниране

Дискомфортът по време на уриниране обикновено насочва към възпаление на простатна жлеза. Заради натиска на отеклата простата върху уретрата уринирането е болезнено и съпроводено с парене.

Неволно изпускане на урина

Състоянието, при което се губи волевият контрол върху уринирането, е характерно за напреднала фаза на уголемена простата. То е резултат от по-високото налягане на пикочния мехур от това на уретрата. Образно казано, пикочният мехур „прелива“ и се изпразва в момента, в който се напълни.

Природният начин за противодействие на основите симптоми на уголемена простата

Простабор Форте/Prostabor® Forte е продукт с висока ефективност и изцяло натурален състав, който доказано помага за преодоляване на симптомите на увеличена простата. Всяка течна капсула на природния продукт доставя на мъжкия организъм 320 mg екстракт от плодовете на Сао Палмето (Serenoa Repens), което е сигурна предпоставка за по-бързо и мощно действие.

Сао Палмето носи огромни ползи за простатата. Оказва благоприятно влияние върху структурата на простатната тъкан и големината на простатната жлеза, улеснява и нормализира уринирането, има положителен ефект върху сексуалната функция.

Освен че е ефективен, е и напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 капсула дневно, което значително улеснява придържането към терапията, и е икономически изгоден.

borola