как да пазим простатата

Много мъже се питат: „Как да пазим простатата?“. Ако и вие си задавате този въпрос, ви предлагаме да видите следващите редове. Там ще откриете отговора.

5 отговора на фундаменталния мъжки въпрос: „Как да пазим простатата?“

Осигуряване на оптимална хидратация на тялото

Поддържането на оптимален воден баланс в организма е особено важно за здравето на простатата. Важно е да се има предвид, че нуждата от прием на вода е индивидуална за всеки човек в зависимост от теглото, здравословното състояние, двигателната активност. По правило обаче 1,5-2 л от живителната течност са достатъчни, за да се „утоли“ жаждата на организма и да се стимулира нормалното уриниране. И едно предупреждение към мъжете, които имат проблеми с простатата – те не бива да пият много вода вечер преди лягане или когато им предстои дълго пътуване.

Ограничаване на наситените мазнини и захарта

Вредните наситени мазнини и рафинираната захар нанасят непоправими вреди на организма. Приемани в големи количества, те стават причина за развитие на редица заболявания, които застрашават простатната жлеза. Именно поради това специалистите по мъжко здраве препоръчват източниците на тези вещества да бъдат премахнати от менюто или консумацията им да се сведе до минимум.

Прием на прясна и здравословна храна – един възможен отговор на мъжкия въпрос: „Как да пазим простатата?“

Придържането към здравословен хранителен режим е изпитан начин за предотвратяване на редица заболявания, включително и такива на простатата. За да се избегнат проблеми с простатната жлеза, е силно препоръчително да се консумират повече домати, тиква, броколи, нар, боб, леща, мазна риба и източници на цинк.

Поддържане на здравословно тегло

Научни изследвания доказват, че излишните килограми, особено в областта на корема и талията, са сериозна предпоставка за увеличаване на простатата. С цел намаляване опасността от проблеми с простатата е нужно мъжете да поддържат оптимално тегло.

Редовно спортуване

Максимата, че спортът е здраве важи с пълна сила за простатата. За да дадат нужния ефект обаче, тренировките трябва да са редовни. Желателно е да се изпълняват както аеробни упражнения (плуване, енергично ходене, бягане), така и анаеробни (вдигане на тежести).

Бонус съвет към мъжете в отговор на техния въпрос: „Как да пазим простатата?“

Все повече уролози у нас препоръчват грижата за простатата да се допълни с приема на Простабор Форте/Prostabor® Forte. Това е 100% природен продукт, който подпомага справянето с простатните проблеми. Тайната на безотказното му действие се крие в активната съставка Сао Палмето (Serenoa Repens) в оптимално дозирана форма – 320 мг. Попадайки в организма, Сао Палмето повлиява благоприятно структурата на простатната тъкан, подпомага уринирането, поддържа простатата в топ форма и влияе положително върху сексуалната функция.
Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием. Приема се веднъж дневно и е икономически изгоден.

borola