медикаменти простата

Медикаменти с аналгетично действие НЕ предпазват от появата на увеличена простата (доброкачествена простатна хиперплазия). Това установява проучване, публикувано в British Journal of Urology International.

Откритието оборва твърдението, че редовният прием на нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) е начин за превенция на уголемена простата

Споменатата хипотеза е издигната през 2006 г. на базата на 12-годишно проследяване на здравословното състояние на близо 2500 мъже.
Твърдението е обосновано с това, че в основата на уголемената простата стои възпалителен процес, който НСПВС успяват да контролират.

Д-р Сиобхан Сатклиф от факултета по медицина на Вашингтонския университет, водещ автор на новото проучване, е скептичен към твърдението на своите колеги. Според него проведеното от тях изследване показва единствено връзка между употребата на НСПВС и риска от уголемена простата. Смята за несъстоятелно твърдението, че тези лекарствени средства могат да предотвратят появата на простатна хиперплазия.

За да защити мнението си, д-р Сатклиф провежда проучване сред 4771 мъже на възраст от 55 до 74 години. Всички те участват в изследване за скрининг на рак и предоставят информация дали са приемали НСПВС през предходната година.

Анализът на данните сочи, че за последните 9 години 31% от участниците са диагностицирани с доброкачествена хиперплазия на простатата.
Не са намерени доказателства, че редовният прием на медикаменти с аналгетично действие намалява опасността от поява на уголемена простата
Д-р Сатклиф напомня, че проучването е в ранен етап и са необходими повече доказателства. Той отбелязва също, че изследването е ограничено до НСПВС, използвани година преди началото на анализа. Не изключва възможността дългосрочната употреба на тези лекарствени средства да има друг ефект. Не може да си обясни и защо резултатите от проведеното от него изследване са толкова различни от тези на колегите му през 2006. Най-разумно му се струва участниците да са приемали НСПВС при различни проблеми. Такава информация обаче не била налична.

Поддържане на простатата в топ форма с помощта на…

Простабор/Prostabor® – изцяло природен продукт за нормална простатна функция и здрава пикочо-пoловата система. Благотворният ефект се дължи на високо количество екстракт от плодовете на Сао Палмето (320 mg). Редовният и продължителен прием:

  • допринася за нормално уриниране
  • влияние положително върху структурата на простатната тъкан и големината на простатната жлеза
  • подкрепя сексуалната функция

За по-бързо действие и максимална ефективност продуктът се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps). Приемът е удобен (само по 1 капсула дневно), което улеснява придържането към терапията. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Продуктът е наличен в цялата аптечна мрежа. Може да се поръча и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola