често уриниране през нощта

Едно от последствията от доброкачествено уголемяване на простатата е често уриниране през нощта. Явлението носи названието ноктурия и е изключително неприятно за мъжете, които развалят многократно съня си, за да посещават тоалетната. За да им бъдем от помощ, в настоящата статия ще посочим практики, които помагат за преодоляване на проблема. Вижте ги!

Ограничаване консумацията на кофеин и алкохол като начин за избягване на често уриниране през нощта

Кофеинът е познат диуретик, който има способността да стимулира активността на пикочния мехур. Това значи, че ако се консумира в големи количества и особено по-късно през деня, може да увеличи нуждата от уриниране през нощта. Този ефект би затруднил особено мъжете с уголемена простата, които страдат от нарушения в уринирането. Алкохолът, от своя страна, също е диуретик. Спиртните напитки могат и да раздразнят пикочния мехур. За това е добре мъжете с хиперплазия на простатата да ги ограничат или напълно преустановят.

Проследяване приема на течности през деня

Ако страдате от уголемяване на простатата и често уринирате нощем, се постарайте да следите колко течности приемате през деня. Хидратирайте се обилно, но спрете от 2 до 4 часа преди сън. В този часови пояс не консумирайте и храни, богати на течности, като плодове и зеленчуци. В противен случай, постоянната нужда от уриниране през нощта ще наруши качеството на съня ви.

Поддържане на здравословно тегло

Поддържането на нормално тегло помага за предпазване и преодоляване на редица здравословни проблеми. От друга страна, наднорменото тегло и затлъстяването се свързват с увеличаване на риска от уголемяване на простата и асоцииращите се с нея симптоми. Високото тегло упражнява директно напрежение върху пикочния мехур, като това може да предизвика често уриниране. За да бъдете една крачка по-близо към овладяване на простатните неразположения, се придържайте към балансирана диета и се движете повече в ежедневието.

Двойно уриниране преди лягане

Специалистите съветват мъжете, които страдат от често нощно уриниране, да приложат тази техника. Тя е много лесна и изисква да се отиде до тоалетна два пъти (с времеви период между тях) преди лягане. Стратегията позволява по-добро изпразване на пикочния мехур и избягване на възможността за посещение на тоалетната през нощта.

Прием на природен продукт за справяне с проблема „често уриниране през нощта”

Честото нощно уриниране е един от неприятните симптоми на уголемената простата. Състоянието няма тенденция да се подобрява от само себе си, а се нуждае от адекватна терапия. Чрез нея се повлиява не само симптоматиката, а и размерът на простатната жлеза. Най-добрата алтернатива е природно лечение с Простабор Форте/Prostabor® Forte.

Продуктът представлява мощно натурално средство за овладяване на доброкачественото уголемяване на простатата. Този ефект е възможен, благодарение на състава му – висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето (320 mg). Поради действието си, лечебното растение е наричано „природен катетър”. Приемът му спомага за улесняване на уринирането, редуциране на нощното уриниране и иритацията на пикочния мехур. Има директно въздействие върху размера на простатата, като намалява нейния оток и възпаление.

Природното средство има безотказен положителен ефект, без рискове за здравето. За разлика от синтетичните медикаменти, продуктът не засяга, а допринася за подобряване на сексуалните функции. Има добра поносимост и може да се употребява продължително време.

borola