лекарство простата

Лекарство с активното вещество тадалафил е ефективно за намаляване симптомите на увеличена простата (доброкачествена простатна хиперплазия). Това установява проучване на Югозападния медицински център на Тексаския университет в Далас, Северозападния университет в Чикаго и научноизследователска лаборатория Lilly в Индианаполис. Резултатите са публикувани в сп. Urology.

Мъжете с уголемена простата, които приемат 5 mg дневно от въпросното лекарство за еректилна дисфункция, подобряват състоянието си

До този извод достигат английските учени, след като изследват над 1000 мъже с уголемена простата. Една част от участниците приемат медикамент с тадалафил, а друга (т.нар.контролна група) – плацебо. Сравнителният анализ сочи, че пациентите, лекувани с 5 mg тадалафил дневно, показват подобрение на симптоми на увеличена простата като:

„Медикаментът с активно вещество тадалафил бързо и надеждно подобрява симптомите на уголемена простата и подобрява качеството на живот на пациентите“. Това казва д-р Хосе Антонио Сакристан, медицински директор на Lilly Spain – компанията производител на лекарството за Испания.

Лекарството вече се прилага в редица европейски държави и показва наистина добри резултати. Това е първият по рода си медикамент, който се прилага за лечение едновременно на еректилна дисфункция и доброкачествена простатна хиперплазия.

Според д-р Сакристан има тясна връзка между двете състояния

По думите му тя се дължи основно на две причини. Първата е, че и импотентността и хиперплазията на простатата са възрастово обусловени. 25% от мъжете над 45-годишна възраст имат леки до умерени симптоми на уголемена простата. 40% от мъжете на тази възраст, пък имат наченки на еректилна дисфункция.

Втората причина, произтича от предполагаемият общ произход на двата проблема. „При еректилна дисфункция има намален приток на кръв към пениса, пикочния мехур и простатата. При доброкачествена хиперплазия отново се наблюдава намален кръвоток в резултат на притискането на пикочния мехур. Накрая, но не на последно място, симптомите и на двете състояния значително влошават качеството на живот на засегнатите пациенти“. Това информира д-р Сакристан.

Безопасна алтернатива на лекарство с тадалафил при уголемена простата

Като всяко лекарство и това с тедалафил понякога може да предизвика нежелани ефекти при някои пациенти. Ето защо специалистите уролози у нас препоръчват Простабор Форте/Prostabor® Forte като негова алтернатива. Това е изцяло натурален продукт, който по напълно естествен начин потиска разрастването на простатната тъкан, като намалява възпалението и отока. Активна съставка е висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) – 320 mg. Стандартизацията гарантира чистотата и ефективността на всяка една капсула.
Активната съставка е доказана и от дълги години се използва като средство за:

  • подобряване на уринирането
  • намаляване размера на простатата, възпалението и отока при иритативни симптоми от страна на пикочния мехур

Продуктът оказва и положителен ефект върху сексуалната функция. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Ефективността му е усилена от иновативните течни капсули (Solucaps), които гарантират цялостно усвояване на активното вещество и по-бързо действие.

borola